Lentäjien lakko yllätti Ruotsin MM-joukkueen – Kisa­budjetti ylittyy jopa 74 000 eurolla

Ruotsalaisten yleisurheilijoiden matka Eugenen MM-kisoihin muuttui mutkikkaaksi Arlandan lentokentällä maanantaina.

Kiekonheittäjät Daniel Ståhl ja Simon Pettersson juhlivat mitaleitaan Tokion olympialaisissa heinäkuussa 2021.

5.7. 16:30

Yleisurheilun MM-kisoihin Yhdysvaltoihin matkaava Ruotsin yleisurheilujoukkue on kohdannut matkallaan mutkia lentoyhtiö SAS:n lentäjien lakon takia.

Maanantaina osa joukkueesta, muun muassa maajoukkueen kapteeni ja korkeushyppääjä Kajsa Bergqvist, kiekonheittäjät Daniel Ståhl, Simon Pettersson ja kuulantyöntäjä Fanny Roos, olivat jo kirjautuneet lennolle ja menneet turvatarkastuksen läpi Arlandan lentokentällä, kun heille selvisi, että lento San Franciscoon oli peruttu.

Asiasta kertoo ruotsalaislehti Expressen.

Maanantaina lennotta jääneet urheilijat pääsivät kuitenkin matkaan ja he lensivät Yhdysvaltoihin tiistaina toisen yhtiön koneella.

Suurin osa Ruotsin joukkueesta on varannut lennot juuri SAS:n kautta. Nyt joukkue seuraa lakkoa ja valmistelee lentolippujen ostoa muiden lentoyhtiöiden kautta. Yleisurheilun MM-kisat alkavat Yhdysvaltojen Oregonissa 15. heinäkuuta.

Liput Yhdysvaltoihin ovat tällä hetkellä hyvin kysyttyjä, ja lentäjien lakko tarkoittaa Ruotsin yleisurheiluliitolle isoa taloudellista menetystä muutenkin vaikeassa tilanteessa. Kevään lisäkulujen taustalla vaikuttavat koronapandemia, Ukrainan sota ja inflaatio.

”Syksyllä asetetusta budjetista nopealla arviolla veikkaisin, että MM-kisat maksavat meille noin 600 000–800 000 kruunua enemmän kuin odotimme”, sanoo liiton urheilujohtaja Dejan Mirkovic Expressenille. Euroina summa on noin 56 000–74 000.

Lue lisää: Suomesta lähtee peräti 32 urheilijaa yleisurheilun MM-kisoihin: ”Viimeisen viikonlopun kiri puri”

Lue lisää: Ruotsin seiväs­hyppy­ihme Duplantis rikkoi ulko­ratojen maailman­ennätyksen: ”Tämä oli vähintä, mitä saatoin tehdä”

Lue lisää: Reetta Hurske juoksi uransa toiseksi parhaan ajan MM-kisojen kynnyksellä: ”Kun saa lisää tehoja, alkaa tulla kovempia aikoja”

Lue lisää: Kristiina Mäkelä haki MM-kisa­virettä – Loikki omat ennätys­loikat: ”Ihanaa, kun hyppy rupesi taas löytymään”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat