Rasmus Vehmaan välierä päättyi itkuun – Alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa kohahduttanut aituri­lupaus joutui keskeyttämään

Rasmus Vehmaa keskeytti 110 metrin aitojen välierässä loukkaantumisen takia.

Rasmus Vehmaa kuvattuna yleisurheilun GP-kisoissa Espoossa kesäkuussa.

5.7. 17:28

Nuori aitajuoksijalupaus Rasmus Vehmaa pettyi tiistain välierässä 110 metrin aidoissa. Odotukset olivat kovat maanantain alkuerän nopeimman ajan perusteella.

Vehmaa lähti kisaan hyvin, oli kärkipaikoilla, mutta sitten viidennen ja kuudennen aidan välillä tapahtui jotain. Vehmaa otti vauhdin alas törmäten vielä aitaa päin.

Törmäyksen jälkeen Vehmaa jäi maahan makaamaan ja peitti kasvonsa. Pettynyt urheilija näytti itkevän. Keskeyttämisen syynä on loukkaantuminen.

Erän nopein oli Saksan Timon Dethloff ajalla 13.46.

Vehmaa kohahdutti maanantaina ylivoimaisella esityksellä alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa Jerusalemissa.

17-vuotias urheilija juoksi 110 metrin aidat huippuaikaan 13.18 ollen näin koko alkuerävaiheen nopein juoksija. Kyseessä olisi ollut uusi kisaennätys, mutta kovan myötätuulen vuoksi aika ei ollut tilastokelpoinen.

Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava Vehmaa pitää hallussaan alle 17-vuotiaiden Suomen ennätystä 13.41.

Arto Bryggare, aitajuoksun olympiamitalisti vuodelta 1984, suitsutti alkuerän aikaa ja antoi HS:n artikkelissa urheilijalle kunniaa siitä, että paketti pysyi kasassa koko juoksun ajan. Hän myös povasi Vehmaalle hienoa tulevaisuutta, mutta muistutti lajin vamma-alttiudesta.

Vehmaa edustaa samaa seuraa, jonka väreissä Bryggarekin aikanaan kilpaili, eikä Lappeenrannan harjoitteluolosuhteet ole ilmeisesti juurikaan noista ajoista muuttuneet.

”Vammariskit aitajuoksussa ovat muutenkin isot, ja jos joutuu harjoittelemaan huonoissa olosuhteissa, kuten Lappeenrannassa, niin riski kasvaa. Se tuhosi melkein minun urani ja se on hänenkin kohdallaan haastava juttu”, Bryggare sanoi.

Alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa kilpailee pituushypyssä myös Rasmuksen kaksosveli Kasperi Vehmaa. Hän ylitti pituushypyssä karsintarajan ensimmäisellään tuloksella 748 ja sijoittui karsinnassa kolmanneksi. Pituushypyn finaali on kello 19.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat