Eukonkannon MM-kisat kiinnostivat kansain­välistä mediaa – Vauhdikkaat kisa­tunnelmat leviävät somessa

Sonkajärveltä kisatunnelmat ovat levinneet pitkin maailmaa.

Taisto Miettinen kantoi Katja Kovasta eukonkannon MM-kisoissa Sonkajärvellä lauantaina.

5.7. 22:42

Eukonkannon MM-kilpailut järjestettiin viikonloppuna Sonkajärvellä Pohjois-Savossa.Taisto Miettinen ja Katja Kovanen kruunattiin eukonkannon maailmanmestareiksi lauantaina. Miettiselle mestaruus on jo seitsemäs.

”Viime kerralla jäin kultamitalista 0,1 sekuntia ja se jäi kirvelemään”, vuodesta 1997 lähtien kisaan osallistunut Miettinen kertoi tapahtuman nettisivuilla.

MM-hopealle tuli Liettuan Vytautas Kirkliauskas ja Neringa Kirkliauskiene, jotka ovat voittaneet kilpailut kahdella edellisellä kerralla. Pronssia nappasivat Ilpo Haalisto ja Jenni Piippo.

Perjantain sprinttikisan vei Joni Juntunen ja Jaana Haavisto.

Kisa on perinteisesti noteerattu myös kansainvälisesti. Niin myös tälläkin kertaa. Muun muassa brittilehti The Guardian jakoi videon kilpailusta Twitterissä.

Myös kiinalaisdiplomaatti Zhang Heqing innostui twiittaamaan MM-kisoista ja niiden helteisistä olosuhteista.

Myös Euronews kertoi kilpailuista videon kera. Uutisessa kerrattiin myös säännöt ja käytiin läpi mahdolliset kantotyylit, joita ovat klassinen reppuselkä, ”palomiestyyli” eli olkapäällä kantaminen tai nykykisaajien suosiossa oleva virolainen tyyli, jossa vaimo on ylösalaisin selkäpuolella jolloin jalat tulevat kantajan niskan ja hartioiden yli.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat