HJK aloittaa Mestarien liigan karsinnat – Tällainen on reitti Euroopan kentille

Vaarallinen tšekkiläisjoukkue vaanii HJK:ta Mestarien liigan toisella karsintakierroksella.

Riku Riski (9) on palannut pelikuntoon tärkeällä hetkellä. Roope Riskin (11) kausi on ohi.

6.7. 12:11

Helsingin Jalkapalloklubi aloittaa Mestarien liigan karsinnat keskiviikkona latvialaista Riika FS:ää vastaan. Ottelu pelataan Bolt-areenalla kello 19.

Ottelupari on kaksiosainen. Toinen osaottelu on vuorossa Riikassa ensi viikon tiistaina.

Mestarien liigan karsinnassa pelataan neljä kierrosta. Voittamalla jokaisella kierroksella HJK etenisi ensi syksyn Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

Jos HJK kaataa Riika FS:n, toisella karsintakierroksella sen vastaan asettuisi kertaheitolla kovempi vastustaja, tšekkiläinen suurseura Viktoria Plzeň.

Mikäli HJK häviää toisella tai kolmannella kierroksella, se pääsee karsimaan vielä paikasta syksyn Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.

Jos HJK häviää saman tien Riika FS:lle, se hyppää karsinnoissa yhden kierroksen yli ja saa yrittää vielä paikkaa Konferenssiliigassa, Euroopan kolmanneksi korkeimmassa seurajoukkuekilpailussa.

HJK selviytyi viime syksynä Konferenssiliigaan, jossa se jäi kuitenkin alkulohkoon.

HJK:n loukkaantumistilanne on helpottanut ennen keskiviikon Riika FS -ottelua. Sekä Perparim Hetemaj että Riku Riski ovat jälleen valmennuksen käytettävissä.

Sen sijaan David Browne on aivotärähdyksen vuoksi sivussa. Miska Ylitolva on flunssan takia poissa, ja Nassim Boujellabilla ei ole pelilupaa.

Jo aiemmin on uutisoitu, että Roope Riskin ja Valtteri Morenin kaudet ovat ohi loukkaantumisen takia.

Kolme muutakin suomalaisseuraa aloittaa keskiviikkona ja torstaina europelipaikan metsästyksen. Joukkueet karsivat paikasta Konferenssiliigaan.

KuPS kohtaa georgialaisen Dilan, SJK virolaisen Floran ja Inter kosovolaisen Dritan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat