Aatu Kangasniemi, 16, voitti kaksi yleisurheilun EM-mitalia samana päivänä: ”Nyt voin mennä hyvillä mielin nukkumaan”

Kuulantyöntäjä Aatu Kangasniemi heräsi aamuneljältä, jotta olisi valmis Jerusalemin varhaiseen EM-finaaliin.

Aatu Kangasniemi tiesi vastustajiensa tuskailevan aamukisassa.

6.7. 13:30 | Päivitetty 6.7. 20:43

AatuKangasniemi täydensi upean, kahden mitalin kilpailupäivänsä yleisurheilun alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa Jerusalemissa nappaamalla hopeamitalin poikien moukarinheitossa. Kangasniemi, 16, pukkasi jo aamulla kuulantyönnössä pronssia tuloksellaan 19,48.

Kangasniemi johti moukarin finaalia neljän kierroksen ajan ennätysheitollaan 77,74, jonka hän teki heti toisella yrityksellään. Urallaan 84 metriä ylittänyt Kyproksen Iosif Kesidis punnersi kuitenkin mestaruuteen 78,92 metriä kantaneella kaarellaan.

Reko Tuominen täydensi vahvan suomalaispanoksen neljännellä sijallaan, joka irtosi tuloksella 70,12.

Nurmijärven Yleisurheilua edustava Kangasniemi tunnusti, että kaksi kilpailua ja aikainen herätys väsyttivät kisapäivän jälkeen.

”Veto oli poissa moukarissa, kun heräsin jo kello neljältä aamulla kuulan finaalia varten ja olen ollut koko päivän jalkeilla. Menoa on ollut pitkin päivää, enkä päässyt kunnolla lepäämään, sen verran innostuin jo aamun pronssista”, Kangasniemi kertasi Urheiluliiton tiedotteessa.

Nuorukainen yllättyi moukarikisassa, sillä lämmittely ei sujunut totutulla tasolla.

”Ajattelin, että ihmejuttu pitää tapahtua, jos ennätyslukemiin pääsen. Kaksi ensimmäistä heittoa olivat rentoja ja tulostakin tuli, mutta sitten jaloista hävisi voimat. Loppu meni hitailla jaloilla ja liiallisella yrittämisellä pieleen.”

”Mutta kaksi mitalia on nättiä, nyt voin mennä hyvillä mielin nukkumaan”, Kangasniemi iloitsi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat