Ferrarin kulisseissa kuohuu – Entinen työntekijä paljasti, millainen episodi Britannian kisan jälkeen tapahtui: ”Se ei ole hyvä merkki”

Carlos Sainzin voitto ei ollut Ferrarin tallissa kaikkien mieleen.

Carlos Sainz voitti uransa ensimmäisen kilpailun, mutta Ferrarilla jossitellaan silti.

6.7. 14:59

Ferrari pääsi juhlimaan voittoa Britannian F1-osakilpailussa sunnuntaina äärimmäisen jännittävien vaiheiden jälkeen.

Ruutulipulle saapui kuitenkin ensimmäisenä Carlos Sainz, eikä tallin ykköskuljettajana pidetty Charles Leclerc.

Tämä ei ollut kaikkien mieleen. Leclerciltä jäi saamatta tärkeitä pisteitä mestaruustaistelussa, kun talli ei määrännyt kuskejaan vaihtamaan paikkaa monacolaisen sijoituksen maksimoimiseksi. Hän jäi lopulta neljänneksi.

Ferrarin entinen viestintäpäällikkö Alberto Antonini kirjoittaa italialaisella FormulaPassion-sivustolla, että Sainzin voitto sai tallin henkilökunnan välit rakoilemaan.

”Silverstonen kisan jälkeen tapahtui uskomaton episodi. Osa Ferrarin henkilökunnasta kieltäytyi – ainakin aluksi – tulemasta mukaan palkintojenjakoseremoniaan ja yhteiskuviin”, Antonini sanoo lähteisiinsä vedoten.

”Se ei ole hyvä merkki. Terve kilpailu tallin sisällä on ihan hyvä asia, mutta yhteisen tavoitteen tulee kuitenkin olla kisojen voittaminen.”

Sainz nousi voitollaan jo 127 pisteeseen, kun ykköskuski Leclercillä on 138 pistettä. MM-sarjaa johtavalla Max Verstappenilla on kasassa 181 pistettä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat