Kielletyt kengät pilasivat kolmi­loikan ME-naisen haaveet pituus­hypyn MM-menestyksestä

Yulimar Rojas kilpaili kolmiloikkakengillä eikä tulos kelvannut MM-rajaksi.

Yulimar Rojas voitti Tokion olympialaisissa pituushypyn kullan ME-tuloskella.

6.7. 17:56

Venezuelan Yulimar Rojas ei pääse tavoittelemaan tuplamestaruutta yleisurheilun MM-kisoissa. Kolmiloikan ME-naisen mahdollisuudet osallistua pituushyppyyn Eugenessa kaatuivat kiellettyihin kenkiin, kertoo uutistoimisto Reuters.

Rojas hyppäsi Espanjassa pituutta huipputulokseen 693. Pidemmälle on tällä kaudella hypännyt vain kolme naista, joten Rojasilla olisi ollut mahdollisuudet menestyä.

Keskiviikkona kuitenkin ilmoitettiin, että tulos ei kelpaa Kansainväliselle yleisurheiluliitolle (World Athletics). Rojas käytti hypätessään kolmiloikkakenkiä, jotka eivät ole sallitut pituushypyssä. Syy on pohjien paksuudessa. Kolmiloikassa pohjan suurin sallittu paksuus on 25 millimetriä, pituushypyssä 20 millimetriä.

Rojas ei päässyt kilpailemaan aikarajojen puitteissa uudestaan, koska oli loukkaantuneena. Näin ollen kisaaminen jää yhteen lajiin.

”Tiedämme, että tämä on pettymys Rojasille ja hänen faneilleen, mutta odotamme kovasti näkevämme hänen kilpailevan kolmiloikassa Oregonissa ja saavan paikan molempiin lajeihin ensi vuoden MM-kisoihin Budapestiin”, Kansainvälinen yleisurheiluliitto tiedotti.

Rojasin ME-tulos kolmiloikassa on tänä vuonna Belgradin MM-hallikisoissa hypätty 15,74. Ulkoradoilla hän hyppäsi edellisen ME-tuloksen 15,67 Tokion olympialaisissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat