HIFK:n murheelliset esitykset kotona jatkuivat, kun Haka haki pisteet Veikkausliigassa

HIFK ja Haka ovat nyt kohdanneet pääsarjassa 30 kertaa. Voitot ovat HIFK:lle 13–11.

FC Hakan pelaajat juhlivat Lee Erwinin (keskellä numero 9) tekemää avausmaalia HIFK:n verkkoon.

9.7. 18:55

HIFK–FC Haka 0–2

Jalkapallon Veikkausliigan hännille juuttunut Helsingin IFK kärsi lauantaina jo kauden yhdeksännen tappionsa, kun FC Haka haki täyden pistepotin Valkeakoskelle. IFK:lla on 13 ottelun jälkeen vain yksi voitto, kuusi pistettä ja yhdeksän tehtyä maalia.

Haka-tappio jatkoi olemassaolostaan taistelevan IFK:n murheellista kotisaldoa. Joukkue on tällä kaudella saanut Bolt-areenalla vain yhden tasapelipisteen IFK Mariehamnilta. Edellinen kotivoitto Veikkausliigassa on viime syyskuulta AC Oulusta.

Voittomaalinsa Haka teki 38. minuutilla, kun Lee Erwin tuikkasi oikeaa laitaa nousseen ja rangaistusalueen sisään leikanneen Logan Rogersonin matalan keskityksen sisään etukulmasta puolustaja Jesse Nikin ja maalivahti Ramilson Almeidan välistä.

Vieraat rakensivat osuman kierrättämällä pallon vasemmalta laidalta alakerran kautta oikealle. Rogerson vei laidalla kaksinkamppailun Ifeanyi Ania vastaan ja pääsi karkuun.

Sekä maalivahti Almeida että puolustaja Ani tekivät lauantaina debyyttinsä Veikkausliigassa.

Hakan avausmaalin juoninut kaksikko järjesteli joukkueensa toisen osuman 69. minuutilla. Rogerson pelasi pallon oikeaan laitaan Erwinille, joka keskitti maalille.

Stavros Zarokostas puski pallon etukulmaan juostuaan taustalta etutolpalle Nikin ja Macario Hing-Gloverin välistä.

HIFK:n ja FC Hakan lauantainen kohtaaminen oli seurojen 30:s pääsarjakohtaaminen.

Kaksikon yhteinen pääsarjahistoria alkoi toukokuussa 1958, ja HIFK on voittanut sen jälkeen 13 ottelua ja Haka 11. Tasan on pelattu kuusi kertaa.

Tehdyt maalit ovat HIFK:lle nyt 49–48.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat