Ranskan ympäriajon suursuosikki Tadej Pogačar etappivoittoon ja keltaiseen paitaan – edellinen kokonaisjohtaja teki harvinaisen ratkaisun

Jumbo-Visman Primož Roglič kaatui keskiviikkona ja on jäänyt kärkimiehestä yli kaksi minuuttia.

7.7. 19:07 | Päivitetty 8.7. 8:03

Ranskan ympäriajon ylivoimainen voittajasuosikki Tadej Pogačar nappasi ensimmäisen etappivoittonsa tämän vuoden Tourilla.

23-vuotias slovenialainen kiri Longwyssa noin 220 kilometriä pitkän kuudennen etapin ykköseksi ja siirtyi kokonaiskilpailun johtajan keltaiseen paitaan.

Kokonaiskilpailua alkukiertueen ajan hallinnut Jumbo-Visman Wout van Aert lähti torstaina irtiottoon, mikä on hyvin harvinaista kokonaisjohtajalle.

Belgialainen ajettiin kiinni kymmenisen kilometriä ennen maalia, ja hän jäi viimeisissä mäissä kiihdyttäneelle pääjoukolle lopulta yli seitsemän minuuttia.

Toisaalta van Aert ei ole parhaita vuoristoajajia eikä näin olisi taistellut Tour-voitosta esimerkiksi Pogačaria vastaan.

Pogačarin kova kilpakumppani, Jumbo-Visman Primož Roglič, kaatui keskiviikkona mukulakivimatkalla ja on jäänyt kärkimiehestä yli kaksi minuuttia.

Hyvistä mäkiajajista niin ikään Jumbo-Vismaan kuuluva tanskalainen Jonas Vingegaard on Pogačarin lähin uhkaaja. Eroa miesten välillä on 31 sekuntia.

Perjantaina mäkispesialistit pääsevät vihdoin näyttämään kestävyyttään, kun vuorossa on noin 176-kilometrinen vuorietappi Tomblainesta La Planche des Belles Filles'hen.

Oikaisu 8.7. kello 8.00: Videolla luki aiemmin virheellisesti, että Tadej Pogačar olisi belgialainen. Hän on slovenialainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat