Kelly Ruddickista tulee kaikkien aikojen vanhin naiskilpailija yleisurheilun MM-kisoissa, myös kisojen nuorin osallistuja on Australiasta

Australian joukkueessa on Eugenen MM-kisojen nuorin ja vanhin osallistuja.

Yleisurheilun MM-kisat käynnistyy ensi viikon perjantaina Eugenessa Oregonissa.

9.7. 19:44

Eugenen MM-kisoissa naisten 35 kilometrin kävelyyn kisapaikan lunastanut australialainen Kelly Ruddick on tavoitellut MM-kisoja aiemminkin.

Vuonna 2015 Ruddickin piti osallistua MM-kisoihin, mutta tilaisuus meni ohi korvatulehduksen takia.

Hänen isänsä kertoi australialaislehti Courierille, että uskoo kisapaikan merkitsevän Ruddickille paljon enemmän kuin muille.

"Joka kerta kun hänellä on ollut mahdollisuus, jokin on mennyt pieleen”, BBC kertoo Courieria lainaten isän sanoneen.

Nyt 49-vuotiaasta australialaisesta tulee kautta aikojen vanhin naiskilpailija yleisurheilun MM-kisoissa. World Athletics -sivuston mukaan Ruddick on syntynyt 19. huhtikuuta vuonna 1973.

"Hän luuli, että kaikki oli ohi. On uskomaton saavutus, että kaikki nämä vuodet myöhemmin hän on täällä taas”, isä totesi.

Vanhimman yleisurheilun MM-kisaajan titteli on espanjalaisen kilpakävelijä Jesus Angel Garcian nimissä. Hän kisasi Dohan MM-kisoissa vuonna 2019, myöskin 49-vuotiaana.

Australian yleisurheilujoukkueessa on myös tämän vuoden nuorin kisaaja: 17-vuotias Claudia Hollingsworth, joka kilpailee 800 metrillä, kertoo World Track -sivusto.

15.–24. heinäkuuta käytäviin Eugenen MM-kisoihin Yhdysvalloissa osallistuu 1 900 urheilijaa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat