Lewis Hamilton joutui kannattajien maalitauluksi, pettyi yleisön käytökseen: ”Käsittämätöntä, että ihmiset tekevät niin”

Lewis Hamilton ei ymmärrä faneja, jotka iloitsevat kolareista tai loukkaantumisista.

Lewis Hamilton nousi lauantain sprintissä viimeiselle pistesijalle eli kahdeksanneksi.

10.7. 10:37

Formula ykkösten seitsenkertainen mestarikuljettaja Lewis Hamilton joutui kannattajien maalitauluksi Itävallan kisaviikonlopun avauksessa perjantaina, kun brittikuski rysäytti Mercedeksensä ratavalliin sprinttiaika-ajon viimeisessä osiossa.

Osa Spielbergin radan yleisöstä reagoi Hamiltonin ulosajoon ivallisin hurrauksin.

Red Bullin kotiradalle Spielbergiin on saapunut erittäin paljon hollantilaiskannattajia. Heidän suosikkikuljettajansa on luonnollisesti Max Verstappen, jonka kanssa Hamilton kävi viime kaudella kiivaan mestaruustaiston.

Kannattajien epäurheilijamainen käytös nousi puheenaiheeksi jo viime viikonloppuna Britannian Silverstonessa, jossa kotiyleisö buuasi säännöllisesti Verstappenille. Katsojien käytöksen Silverstonessa tuominnut Hamilton oli pettynyt kuullessaan jälkikäteen yleisön hurrauksista Spielbergissä.

”Kuljettaja olisi voinut joutua sairaalaan ja sille hurrataan? On käsittämätöntä, että ihmiset tekevät niin, kun lajin vaarallisuus on kaikkien tiedossa”, Hamilton sanoi Autosportin mukaan lauantain sprinttikilpailun jälkeen.

”Olen kiitollinen, että en joutunut sairaalaan tai loukkaantunut vakavasti. Mutta kenenkään ei pitäisi koskaan iloita toisen kukistumisesta tai kuljettajan loukkaantumisesta tai kolarista.”

MM-sarjassa kuudentena oleva Hamilton nousi lauantain sprintissä viimeiselle pistesijalle eli kahdeksanneksi. Sarjan johtotähti Verstappen nappasi kauden toisen sprinttivoittonsa ja lähtee kärkipaikalta sunnuntaina ajettavaan varsinaiseen kilpailuun.

Kilpailu alkaa Spielbergissä Suomen aikaa kello 16.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat