HJK rimpuili jatkoon Mestarien liigan karsinnassa – Brassipakki Murilo tehtaili nerokkaan vapaapotkumaalin

HJK kohtaa toisella karsintakierroksella tšekkiläisen suurseuran Viktoria Plzeňin.

Murilo häikäisi vapaapotkullaan.

12.7. 21:25 | Päivitetty 12.7. 22:13

Riika FS–HJK 2–1, rangaistuspotkut 4–5 (yhteismaalit 2–2)

HJK eteni jatkoon Mestarien liigan karsintojen ensimmäiseltä kierrokselta, kun se kaatoi latvialaisen FS Riikan vieraskentällä rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Ottelu eteni rankkareille, koska kahden ottelun yhteismaalit olivat tasan 2–2. HJK saapui Latviaan vyöllään 1–0-kotivoitto, mutta se hävisi toisen ottelun 1–2.

Riika FS:n epäonnen soturi oli Stefan Panič, joka kiskaisi oman pilkkunsa taivaan tuuliin. Kaikki HJK:n laukojat onnistuivat.

HJK joutui tappiolle heti toisen puoliajan alussa, kun Artūrs Zjuzins kävi tuikkaamassa Conor Hazardin pudottaman irtopallon maaliin.

56. minuutilla painajainen alkoi realisoitua, kun Tomislav Šarič jäi maalin eteen täysin yksin Riika FS:n vapaapotkutilanteessa. HJK jäätyi vapaapotkua antaneen Petr Marešin hämäyksestä pallon takana ja päästi Šaričin sijoittamaan tilanteeksi 2–0.

Murilo vei ottelun jatkoajalla laukomalla vartti ennen päätösvihellystä huikean vapaapotkumaalin. Brassipuolustaja sijoitti pallon ovelasti latvialaisten muurin alta alakulmaan.

”Ensimmäiset 60 minuuttia oli vaikeaa. Vastustaja prässäsi tosi paljon ja osittain hyydyimme. Jatkoajalla oli paljon väsyneitä kentällä molemmilla joukkueilla. Todella raskas kenttä ja sää. Vahva suoritus ottaa jatkopaikka tuosta, moni pelaaja joutui koville”, valmentaja Toni Koskela kommentoi.

HJK kohtaa toisella karsintakierroksella heti astetta kovemman vastustajan: tšekkiläisen suurseuran Viktoria Plzeňin. Mestarien liigan lohkovaiheeseen vaaditaan voitot kaikilta neljältä karsintakierrokselta.

”Todella, todella kova vastustaja. Tsekin mestaruuden kun voittaa, niin se tarkoittaa, että kyseessä on todella kova joukkue”, Koskela sanoi.

Jos HJK häviää Viktoria Plzeňille, sillä on mahdollisuus edetä vielä joko Eurooppa-liigaan tai Konferenssiliigaan.

HJK sai ottelun alla ikäviä uutisia. Ensimmäisessä pelissä voittomaalin iskenyt Manuel Martić on loukkaantuneena sivussa arviolta kolme kuukautta.

Helsinkiläisten loukkaantumishuolet kasvoivat myös jälkimmäisessä ottelussa. Pyry Soiri piteli jalkaansa jo 19. minuutilla ja hänet täytyi ottaa vaihtoon.

Ottelu pelattiin Jurmalassa 2 500-paikkaisella FK Spartaks Jūrmalan kotistadionilla, parinkymmenen kilometrin päässä Riikasta, sillä latvialaisjoukkueen oma stadion ei täytä europelien vaatimuksia.

Jurmalan stadionillakaan olosuhteet eivät kuitenkaan olleet aivan huippuluokkaa. Kentällä ei ollut lainkaan valoja, joten ottelu pelattiin tavallista hämärämmissä oloissa ja kaiken lisäksi rankkasateessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat