UFC-pomo Dana Whiten ystävälleen antama syntymäpäivälahja suututtaa somessa

Dana White antoi ystävälleen laatikon, josta paljastui sievoinen summa.

Dana White luotsaa vapaaotteluorganisaatio UFC:tä, jolla ei vielä ole kovinkaan merkittäviä kilpailijoita.

13.7. 9:17 | Päivitetty 13.7. 17:48

Raha on aina hyvä vaihtoehto, jos ei keksi hyvää syntymäpäivälahjaa. UFC-pomo Dana Whitesta jaettiin Twitteriin video, jossa hän muistaa ystäväänsä tubettajaryhmä Nelk Brothersin Kyle Foregardia tämän syntymäpäivänä. Tosin White ei ojenna kirjekuorta, vaan laatikon. Sen sisältä paljastuu 250 000 dollaria eli noin 249 000 euroa muovipussiin käärittynä.

Foregeardin jakamalla videolla White näyttää itsestään anteliaan puolen, mutta se ei ole täysin välittynyt vapaaotteluorganisaation ottelijoille.

Whitea on kritisoitu siitä, että UFC-ottelijat saavat hyvin pieniä palkkioita suhteessa iltojen suosioon ja niistä kertyviin tuloihin. Organisaation tiukat sopimukset myös vaikeuttavat ottelijoiden omaa sponsorihankintaa, kun esimerkiksi kisa-asuihin ei saa omien sponsorien logoja.

Video onkin saanut jonkin verran kritiikkiä osakseen. Kommenteissa pohditaan muun muassa, miltä ottelijoista tuntuu katsoa moista videota.

”Ottelijat ovat syy sille, miksi Danalla on mahdollisuus antaa 250 000 syntymäpäivälahjaksi”, eräs kommentoija toteaa.

Ottelijoilla ei myöskään ole pelaajayhdistyksen tyyppisiä ammattiliittoja, jotka pitäisivät heidän oikeuksistaan huolta.

Myös sopimusten rajoitteet vaikeuttavat ottelijoiden uraa. Esimerkiksi UFC-ottelija Nate Diaz on kertonut, että hänellä on yksi ottelu sopimusta jäljellä, mutta sitä ei ole haluttu järjestää hänelle.

”Minua pidetään panttivankina. Haluan ulos”, Diaz kommentoi MMAJunkien artikkelissa.

Hän myös twiittasi aiheesta kesäkuussa ja jakoi samalla Youtube-tähti Jake Paulin videon.

”UFC, vapauta minut tai anna ottelu jonkun kanssa heinä- tai elokuussa. Minulla on isompiakin juttuja tulossa.”

Paul on kritisoinut Whitea ja tämän ottelijoilleen maksamia pieniä korvauksia. Paul on myös ottanut promoottorin roolia ja vienyt eteenpäin muun muassa Amanda Serranon nyrkkeilyuraa.

Ehkä hänellä on jotain mielessään myös alipalkattuja vapaaottelijoita ajatellen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat