Venäläinen supertähti Jevgeni Malkin jäi kuuden miljoonan kausituloilla sittenkin Pittsburghiin – Johnny Gaudreau hylkäsi 80 miljoonan huippudiilin

Edmontonin Evander Kane teki jatkosopimuksen, joka takaa hänelle viisi miljoonaa kaudessa.

Jevgeni Malkin jatkaa pingviinipaidassa.

13.7. 11:23

Venäläishyökkääjä Jevgeni Malkin jatkaa jääkiekon NHL-uraansa Pittsburgh Penguinsissa, liiga kertoo nettisivuillaan. Malkin, 35, teki tutun seuran kanssa neljän vuoden sopimuksen, joka takaa hänelle runsaan kuuden miljoonan euron vuositulot.

Jatkopestin viipyminen sai Malkinin tulevaisuuden näyttämään epävarmalta, mutta Penguins piti kiinni tähdestään. Malkin on pelannut koko NHL-uransa Pittsburghissa. Hän debytoi liigassa kaudella 2006–2007. Penguins on voittanut hänen aikanaan kolmesti Stanley Cupin: 2009, 2016 ja 2017.

Malkin oli osan viime kaudesta sivussa toivuttuaan polvivammasta. Hän teki viime kaudella 41 ottelussa 42 tehopistettä ja keräsi kuusi pistettä seitsemästä pudotuspeliottelusta. Venäjän maajoukkueessa Malkin on voittanut kahdesti MM-kultaa.

Myös Edmontonissa on tehty mittava jatkosopimus. San Jose Sharksista potkut saanut ja kesken viime kauden Edmontonin joukkueeseen liittynyt Evander Kane teki neljän vuoden jatkosopimuksen. Pelaaja ja seura kertoivat sopimuksesta Twitterissä. Sopimus tuo Kanelle noin 5,1 miljoonaa dollaria kaudessa.

Calgary Flamesin Johnny Gaudreau puolestaan kieltäytyi jatkodiilistä ja lähtee vapaille markkinoille. Mediassa liikkuneiden tietojen mukaan hänelle olisi tarjottu erittäin muhkeaa palkkapussia.

Tunnettu kiekkotoimittaja Frank Seravalli paljasti Twitterissä, että pöydällä olisi ollut kahdeksanvuotinen jatkosopimus, jossa palkkaa olisi tullut yli kymmenen miljoonan dollaria per kausi.

Raha ei kuitenkaan ratkaissut. Gaudreaun lähdön taustalla ovat ilmeisesti perhesyyt.

Joukkueen GM Brad Treviling kommentoi asiaa joukkueen Youtube-kanavalla. Hän kertoi joukkueen tehneen kaiken mahdollisen, jotta Gaudreau olisi halunnut pysyä joukkueessa.

”Olisimme halunnut pitää Johnny Calgaryssa, mutta hänestä on tulossa isä ja toivomme hänelle ja perheelle kaikkea parasta”, Treviling sanoi.

Gaudreau teki viime kaudella nousun NHL:n parhaimmistoon. Hyökkääjä teki runkosarjassa 82 ottelussa tehopisteet 40+75=115. Pudotuspeleissä hän kirjasi pisteet 3+11.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat