Hyvän kunnon salaisuus: vihannekset ja piimä – riehakas kansanjuhla taltioitui videolle jo lentokentällä, kun 94-vuotias pikajuoksun maailmanmestari palasi Suomesta Intiaan

Lentokentällä oli pystyssä kansanjuhla, kun Bhagwani Devi Dagar palasi Suomesta. Tuliaisina oli kulta ja pari pronssia.

13.7. 12:32

Mastersyleisurheilun MM-kilpailut päättyivät sunnuntaina Tampereella. Yksi onnellisista voittajista oli Intian 94-vuotias Bhagwani Devi Dagar, joka voitti kisoista yhden kullan ja kaksi pronssia.

Lentokentällä häntä vastassa oli kunnon vastaanottokomitea, salamavalot räpsyivät ja mestari pani tanssiksi.

Devi Dagar saavutti kultaa yhdessä seuratuimmista yleisurheilulajeista, nimittäin sadan metrin juoksussa. Yli 90-vuotiaiden naisten mestaruus irtosi ajalla 24.74 sekuntia. Tosin hän oli myös ikäluokkansa ainoa kilpailija. Asiasta uutisoi India Today uutislähetyksessään.

Pronssit hän sai ilmeisesti kiekonheitosta ja kuulantyönnöstä, jossa kilpailijoita oli India Todayn mukaan kolme.

Devi Dagar kertoi lähetyksessä innostuneensa yleisurheilusta lapsenlapsensa kautta, kun kävi tämän kanssa koulun kentällä. Lapsenlapsi näytti miten kuulaa työnnetään.

Toimittaja kysyy myös urheilijan ruokavaliosta. Devi Dagar kertoo siihen sisältyvän paljon vihanneksia ja juureksia. Aina iltaisin hän juo piimää.

Suomalaisittain 35-vuotiaiden ja sitä vanhempien yleisurheilijoiden MM-kilpailut olivat menestys. 11 kilpailupäivän aikana 13 eri ikäluokassa Suomen joukkue voitti ylivoimaisesti maiden välisen mitalitilaston.

Suomen aikuisurheiluliiton sunnuntain laskelmien mukaan Suomi saavutti peräti 377 mitalia, joista 128 kultaista, 131 hopeista ja pronssia jaettiin Suomelle 118 kappaletta.

Suomen perässä mitalitilastossa olivat Saksa ja Britannia. Intia oli 36. sijalla.

Lue lisää: Kelly Ruddickista tulee kaikkien aikojen vanhin naiskilpailija yleisurheilun MM-kisoissa, myös kisojen nuorin osallistuja on Australiasta

Lue lisää: Suomen yleisurheilun MM-kisajoukkue kasvoi neljällä urheilijalla

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat