Ranskalainen selostaja nimitti F1-kuljettajaa ”autistiksi” suorassa lähetyksessä – Kommentaattori tyrmistyi: ”Menit liian pitkälle”

Selostaja Lionel Froissart sai potkut mauttomista puheistaan.

Lance Stroll joutui selostajan hampaisiin.

13.7. 15:54

Ranskankielinen F1-selostaja Lionel Froissart lausui belgialaisella RTBF Sport -kanavalla viikonloppuna täysin käsittämättömän kommentin.

Brittilehti Telegraphin mukaan Froissart haukkui Aston Martinin kuljettajaa Lance Strollia ”autistiksi” suorassa tv-lähetyksessä kesken Itävallan osakilpailun.

Selostaja möläytti, että ”autistinen kanadalainen” ei ymmärrä autoista mitään.

Kommentaattori Gaetan Vigneron tyrmistyi kollegansa lausunnosta.

”Menit liian pitkälle”, hän sanoi.

Froissart seisoi puheidensa takana ja sanoi vain kertoneensa totuuden.

Kommentti kuului laajalti ympäri maailman, sillä RTBF Sport vastasi viikonloppuna myös formula ykkösten omistaman F1TV-palvelun ranskankielisestä selostuksesta.

RTBF antoi tapauksen jälkeen potkut Froissartille.

”Autismin yhdistäminen kuljettajan ulosantiin oli täysin tarpeetonta ja RTBF:n arvojen vastaista”, tv-yhtiö kirjoitti GPFans-sivustolle antamassaan tiedotteessa.

Kanadalainen Stroll, 23, ajaa F1-sarjassa neljättä kauttaan. Hänen alkukautensa on sujunut heikosti ja sitä ovat sävyttäneet useat helpot ajovirheet.

Autismi on synnynnäinen ja koko elämän mittainen tila, joka vaikuttaa ihmisen toimintakykyyn. Se näkyy ihmisissä hyvin yksilöllisesti, esimerkiksi sosiaalisessa kanssakäymisessä ja aistien tulkinnassa.

Autismiliiton mukaan autismilla on sekä geneettistä että fysiologista taustaa, eikä se johdu esimerkiksi huonosta kasvatuksesta tai toimimattomasta vanhemmuudesta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat