Selvitys: Mestarien liigan finaalin kaaos johtui puutteista järjestelyissä – ”Oli epäreilua syyttää Liverpoolin kannattajia levottomuuksista”

Ranskan parlamentin ylähuoneen tekemä selvitys löysi virheitä Mestarien liigan finaalin ennakkovalmisteluista ja toiminnasta ottelun aikana.

Liverpoolin kannattajat jonottivat pääsyä stadionille Mestarien liigan finaalissa Liverpool–Real Madrid 28.toukokuuta.

13.7. 15:49

Lukuisat puutteet ottelun järjestelyissä johtivat kaaokseen toukokuisessa jalkapallon Mestarien liigan loppuottelussa Pariisissa, kertoo Ranskan parlamentin ylähuoneen tekemä selvitys.

Selvityksen mukaan puutteita oli ottelun ennakkovalmisteluissa ja ottelun aikana, kertoi selvitysryhmän varapuheenjohtaja Laurent Lafon tänään tiedotustilaisuudessa.

Sky Sports kertoo, että järjestelyjen ongelmat johtuivat selvityksen mukaan paikalla olleista rikollisista, ongelmista liikenteessä stadionin lähellä ja huonosta kommunikoinnista.

Liverpoolin ja Real Madridin ottelua edelsi sekasorto. Osa finaaliin lipun ostaneista katsojista ei päässyt katsomoon, koska lippujen lukijalaitteet eivät toimineet kunnolla.

Stadionin porteille syntyi valtava ruuhka, ja sisään pääsi liputtomia katsojia. Sekasorto johti ottelun viivästymiseen 35 minuutilla.

Ranskan poliisi käytti kyynelkaasua hajottaakseen tuhansien Liverpool-kannattajien väkijoukon, jonka toiveissa oli päästä katsomaan odotettua ottelua. Ranskan sisäministeriön mukaan 105 ihmistä pidätettiin.

Ranskan hallitus syytti finaalin jälkeen kaaoksesta Liverpoolin kannattajia. Selvityksen mukaan he eivät olleet syy ongelmiin.

”Oli epäreilua syyttää Liverpoolin kannattajia levottomuuksista. Sisäministeri teki niin vetääkseen huomion pois valtion ongelmista ihmismassojen hallinnassa”, Lafon sanoi Sky Sportsin mukaan.

Ranskan sisäministeri Gérald Darmanin twiittasi finaalin jälkeen, että syypäitä olivat tuhannet brittiläiset kannattajat, jotka yrittivät ilman lippuja tai väärennetyillä lipuilla sisään.

”Kun ottelun oli tarkoitus alkaa, 97 prosenttia espanjalaisista kannattajista olivat paikoillaan, kun taas brittiläisistä vain 50 prosenttia oli katsomossa. Tämä kertoo siitä, että ongelmia oli vain Liverpoolin kannattajien sisäänkäynneillä”, Darmanin sanoi puolestaan tiedotustilaisuudessa finaalin jälkeen.

Lue lisää: Ranskan urheiluministeri syyttää Liverpoolia Mestarien liigan finaalin kaaoksesta, faneilla tuhansia väärennettyjä lippuja

Myös Ranskan urheiluministeri Amelie Oudea-Casteran mukaan Pariisissa oli 30 000–40 000 Liverpoolin kannattajaa, joilla oli tekaistu pääsylippu otteluun tai ei ollenkaan pääsylippua. Tekaistut liput saivat stadionin sisääntuloportit sekaisin.

”Toisin kuin Real Madrid, Liverpool jätti fanit oman onnensa nojaan”, Oudea-Castera sanoi.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa päätti maksaa hyvityksen 2 700:lle oikean pääsylipun lunastaneelle fanille, jotka eivät päässeet kaaoksen takia otteluun.

Real Madrid voitti finaalin 1–0.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat