Viisumiongelmat piinaavat Kenian urheilijoita, Afrikan nopein mies ei ehkä ehdi 100 metrin alkueriin – ”Suurlähetystö ei kommunikoi”

Kauden kolmanneksi nopeimman ajan 100 metrillä juossut Ferdinand Omanyala ja useampi muu Kenian yleisurheilun MM-kisajoukkueen urheilija ei päässyt lentämään Yhdysvaltoihin muun joukkueen mukana.

Ferdinand Omanyala kilpaili Keniassa kesäkuussa.

13.7. 18:11

Osalla Kenian yleisurheilun MM-kisajoukkueesta on ongelmia viisumien hyväksymisen kanssa, kertoo muun muassa BBC.

Esimerkiksi hallitseva 100 metrin Afrikan mestari Ferdinand Omanyala ei ole vieläkään Yhdysvalloissa, vaikka miesten satasen alkuerät juostaan heti MM-kisojen ensimmäisen päivänä, Suomen aikaa lauantaina aamuyöstä.

”Surullista, etten ole matkustanut vielä Oregoniin ja 100 metriä kilpaillaan kahden päivän kuluttua. Viisumien viivästykset!!!” Omanyala kirjoitti keskiviikkona Instagram-tarinassaan.

SVT:n mukaan ongelma koskee yhteensä kuutta urheilijaa. Kenian yleisurheiluliiton hallituksen jäsen Barbanas Korir vahvistaa, että useamman Kenian MM-kisajoukkueen urheilijan viisumi Yhdysvaltoihin on viivästynyt.

”Odotamme huolestuneina, että Yhdysvaltojen suurlähetystö antaisi viisumit usealle urheilijalle Omanyala mukaan lukien. Toivottavasti he voivat lentää Yhdysvaltoihin tänään”, Korir sanoi BBC:n mukaan.

Omanyala on tämän kauden kolmanneksi nopein mies sadalla metrillä ajalla 9.85. Viime vuonna hän juoksi uuden Afrikan ennätyksen 9.77, mikä tekee hänestä historian yhdeksänneksi nopeimman miehen.

Kenialaisen uutissivusto Kenyans.co.ken mukaan Kenian muu joukkue lensi Yhdysvaltoihin tiistaina. Osalla urheilijoista ilmeni kuitenkin ongelmia viisumin kanssa.

Omanyala kertoi sivustolle, ettei Yhdysvaltojen suurlähetystö kertonut, millaisista ongelmista on hänen kohdallaan kyse.

”Suurlähetystö ei kommunikoi vieläkään, vaikka kilpailu on kahden päivän kuluttua. Toivon, että he korjaavat ongelman pian”, hän kertoi.

Omanyala uskoo, että jos hän pääsee Oregoniin ajallaan, hän voi tehdä uuden Afrikan ennätyksen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat