Vatsataudin piinaama Sveitsi oli järjestää yllätyksen, mutta Ruotsi kesti ja otti EM-kisojen avausvoittonsa

Ruotsi kaatoi Sveitsin 2–1 jalkapallon EM-kisojen C-lohkon ottelussa.

Ruotsi juhli Hanna Bennisonin tekemää voittomaalia.

13.7. 21:07

Ennakkosuosikki Ruotsi otti avausvoittonsa naisten jalkapallon EM-kisoissa keskiviikkoiltana, kun se kaatoi Sveitsin 2–1.

Sveitsi lähti haastamaan Ruotsia hankalista lähtökohdista, sillä joukkue on kärsinyt vatsataudista. Tiistaina jopa 19:llä joukkueen jäsenellä oli ollut vatsavaivoja. Sveitsiläisen median mukaan kyseessä on ollut norovirus.

Lue lisää: Norovirus piinaa Sveitsiä jalka­pallon EM-kisoissa, joukkueesta 19 on kärsinyt vatsavaivoista

Ruotsi oli ottelussa yllättävän suurissa vaikeuksissa, ja avausmaalia saatiin odottaa toiselle puoliajalle asti.

Sen iski 53. minuutilla Ruotsin Fridolina Rolfö, kun hän laukoi pallon ohi Sveitsi-vahti Gaëlle Thalmannin.

Sveitsi tasoitti pelin heti seuraavasta hyökkäyksestä, kun Ramona Bachmann upotti pallon maaliin upealla laukauksella.

Se ei kuitenkaan tuonut altavastaajille pistettä, sillä Hanna Bennison laukoi Ruotsin 2–1-voittomaalin vajaa kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa.

Ottelussa nähtiin dramatiikkaa jo ensimmäisen kympin aikana, kun espanjalainen erotuomari Marta Huerta de Aza tuomitsi Sveitsille rangaistuspotkun. Tilanne tarkastettiin kuitenkin videolta, ja lopulta rangaistuspotku mitätöitiin.

Draamaa riitti myös ottelun lopussa, kun Ruotsilla oli mahdollisuuksia kasvattaa johtoaan. Varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla Rebecka Blomqvist laukoi pallon maaliin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Täsmälleen sama tapahtui lisäajalla muutamaa minuuttia myöhemmin.

Voiton myötä Ruotsi on C-lohkon kärjessä neljällä pisteellä ja Sveitsi viimeisenä yhdellä pisteellä ennen illan myöhäisottelua Hollanti–Portugali.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat