Ennakkosuosikki Tadej Pogačar hyytyi Tourilla – jäi 11. etapilla uudesta kokonaisjohtajasta lähes kolme minuuttia

Jonas Vingegaard voitti Ranskan ympäriajon 11. etapin ja siirtyi kokonaiskilpailun johtoon.

Jonas Vingegaard juhli Ranskan ympäriajon 11. etapin voittoa keskiviikkona.

13.7. 19:44

Jumbo-Visman Jonas Vingegaard ajoi suvereeniin voittoon Ranskan ympäriajon raa'alla vuorietapilla.

Hänen tallinsa teki rajusti töitä ja sai pudotettua kapteenien apulaisia etapin ensimmäisessä korkeimman kategorian nousussa Col du Galibier'llä.

Noin 20 pyöräilijän irtiottoon oli lähetetty joukkueen monipuolinen superapuajaja Wout van Aert, joka jättäytyi auttamaan suurten vuorten välisessä alamäessä.

Etappi päättyi noin 11 kilometriä pitkään korkeimman kategorian nousuun, jossa Vingegaard jätti muut suosikit taakseen. Osuuden kakkospaikan nappasi Arkea-Samsicin Nairo Quintana, joka jäi lähes minuutin.

Vingegaard lähti noin 152-kilometriselle 11. etapille yhteiskilpailun kolmantena, ja eroa johtavaan slovenialaiseen Tadej Pogačariin oli 39 sekuntia.

Pogačar hävisi keskiviikkona Vingegaardille peräti kaksi minuuttia ja 51 sekuntia. Hän on kaksinkertainen hallitseva Tourin voittaja eikä ollut aiemmin menettänyt keltaista paitaa, kun oli sen saanut.

Tiistaina slovenialaisen tallitoveri George Bennett antoi positiivisen koronanäytteen, mikä antoi odottaa, että siipirikkoista johtajaa yritettäisiin horjuttaa lujalla joukkuetaktiikalla.

Torstaina reitti ei ainakaan helpotu, sillä 12. etapilla edessä on kolme korkeimman luokituksen nousua. Noin 165 kilometriä pitkä osuus kulkee Brianconista legendaariselle Alpe d'Huez'lle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat