Venäläisjoukkueen johtaja puolusti koripalloilija Brittney Grineria oikeudenkäynnissä: ”Luojan kiitos, hän näytti hyvinvoivalta"

Jekaterinburgin joukkueen jäsenet todistivat koripallotähden olleen esimerkillinen pelaaja ja ihminen.

14.7. 22:42

UMMC Jekaterinburgin joukkueen jäsenet antoivat torstaina lausuntonsa kuusi kautta Venäjällä pelanneesta koripallotähti Brittney Grinerista.

Pelaaja Jevgenia Beljakova ja joukkueen GM Maxim Rjabkov puhuivat torstain oikeusistunnossa. Oikeudessa he pääsivät näkemään Grinerin pitkästä aikaa. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters ja ESPN.

Joukkueen jäsenten esiintymisen uskotaan olevan ensimmäinen henkilökohtainen kontakti, joka Grinerilla on ollut kenenkään tutun ihmisen kanssa sen jälkeen, kun hänet pidätettiin 17. helmikuuta syytettynä huumeiden salakuljetuksesta.

"Meidän tehtävämme oli kertoa oikeudelle hänen ominaisuuksistaan urheilijana ja ihmisenä, kertoa kuinka hänellä oli suuri rooli Jekaterinburgin seuran ja Venäjän naisten koripallon menestyksessä kokonaisuudessaan", Rjabkov kertoi toimittajille oikeustalolla.

"Tänään on ensimmäinen päivä, jolloin olemme nähneet koripalloilijamme helmikuun jälkeen. Luojan kiitos, hän voi hyvin ja näytti hyvinvoivalta."

Beljakova kertoi Grinerin olleen erittäin hyvä joukkuetoveri.

”Roolini täällä on olla hänen kanssaan ja tukea häntä. Kaipaamme häntä ja hänen energiaansa kovasti. Olin erittäin iloinen nähdessäni hänet. Toivon, että tämä oikeudenkäynti päättyy pian ja sillä on myönteinen lopputulos."

Grinerin asianajaja Maria Blagovolina kertoi Reutersille olevansa tyytyväinen istunnon sujumiseen.

"Se oli äärimmäisen tunteellinen päivä Brittneylle, jota liikutti seuran johtajan, ylilääkärin ja hänen joukkuetoverinsa esiintyminen ", Blagovolina sanoi.

Viime viikolla Griner tunnusti syyllisyytensä ja kertoi tuomarille, että hän toi vahingossa maahan kannabisöljyä sisältäviä sähkötupakan patruunoita, eikä aikonut rikkoa lakia. Venäjän rikosoikeudenkäynneissä oikeudenkäynti kuitenkin jatkuu syyllisyyden tunnustamisen jälkeen. Todennäköisesti perjantaina Griner joutuu tuomarien kuulusteltavaksi.

Hänen asianajajansa odottavat tapauksen käsittelyn kestävän ainakin elokuun alkuun asti.

Venäjän uskotaan pyrkivän käyttämään Grineria vankienvaihdossa. Yhdysvaltojen hallinnon mukaan pidätys on tehty virheellisin perustein.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat