Ranska kaatoi Belgian ja varmisti puolivälieräpaikan

Ranska kohtaa jalkapallon EM-kisojen puolivälierissä todennäköisesti Ruotsin tai Hollannin.

Ranskan maalivahti Pauline Peyraud-Magnin torjui Belgian maalintekoyrityksen jalkapallon EM-kisojen torstain myöhäisottelussa.

15.7. 7:25

Ranska varmisti toisena joukkueena puolivälieräpaikan naisten EM-jalkapallossa. Se voitti torstai-illan myöhäisottelussa D-lohkossa Belgian 2–1.

Ranska siirtyi ottelussa jo 6. minuutilla 1–0-johtoon Kadidiatou Dianin maalilla Rotherhamissa pelatussa ottelussa. Belgian tasoitus syntyi 36. minuutilla. Janice Cayman tyrkkäsi pallon rangaistusalueelta ohi Ranskan maalivahdin Pauline Peyraud-Magninin.

Ranskan 2–1-voittomaali tuli avauspuoliajan lopulla. Clara Matéo antoi kulmapotkun, mutta Belgia onnistui purkamaan ensimmäisen yrityksen. Paris FC:n pelaaja antoi uuden keskityksen maalille, ja Griedge Mbock Bathy puski pallon Nicky Evrardin vartioimaan maaliin.

Ranskalla oli toisen puoliajan lopulla mahdollisuus 3–1-maalin, kun se sai rangaistuspotkun. Belgian Evrard torjui kuitenkin Ranskan kapteenin Wendie Renardin yrityksen, ja Renardin laukaus paluupallosta meni ohi maalin.

Voittajajoukkue koki ottelun alussa kovan takaiskun, kun Ranskan hyökkääjä Marie-Antoinette Katoto joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi. Katoton polvi oli ottelun alkaessa teipattuna, ja hän loukkasi kipeän polvensa.

Ranska voi keskittyä viimeisessä alkulohkon ottelussa Islantia vastaan jo tulevaan puolivälieräotteluun, jossa se todennäköisesti kohtaa Ruotsin tai Hollannin.

Italia ja Islanti jakoivat pisteet tärkeässä D-lohkon alkuillan ottelussa, mutta lopputulos 1–1 jätti Italian pelaajille karvaamman maun.

Lue lisää: Islanti laukoi unelma-avauksen, mutta päätyi pistejakoon Italian kanssa

Islanti sai Manchesterissa pelattuun otteluun unelma-alun, kun Bayern Müncheniä edustava Karólína Lea Vilhjálmsdóttir tuikkasi joukkueensa johtoon jo kolmannella peliminuutilla pitkän rajaheiton jälkeen.

Avausottelussaan Ranskalle 1–5 hävinnyt Italia tuli tasoihin 62. minuutilla Valentina Bergamaschin osumalla, mutta Islannin maalivahti Sandra Sigurdardóttir pysäytti joukkueen muut yritykset. Bergamaschin maalin syöttänyt Barbara Bonansea pääsi lähimmäs voittomaalia, mutta Juventuksen hyökkääjän laukaus osui tolppaan.

Suomalaiserotuomari Lina Lehtovaara tuomitsi Manchesterissa turnauksen toisen ottelunsa.

Päätöskierroksella Italia ja Belgia kohtaavat keskinäisessä ottelussa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat