Naisten EM-lopputurnauksen yleisöennätys rikkoutui Englannissa jo 16 ottelun jälkeen

Edellinen ennätys oli vuoden 2017 kisoista.

Yleisö teki aaltoja EM-kisojen avausottelussa Englannin ja Itävallan välillä.

15.7. 19:04

Englannissa pelattavan jalkapallon naisten EM-lopputurnauksen yleisöennätys rikkoutui jo 15 ottelua ennen turnauksen päättymistä, kun Ranska ja Belgia päättivät alkulohkojen toisen kierroksen torstai-iltana. Euroopan jalkapalloliitto Uefa kertoi turnaussivuillaan, että D-lohkon ottelun myötä EM-turnauksen yleisömäärä ylitti Hollannissa viisi vuotta sitten tehdyn katsojaennätyksen (240 055 katsojaa).

Rotherhamissa pelattua Ranskan ja Belgian ottelua seurasi paikan päällä 8 173 katsojaa. Kahden lohkokierroksen eli 16 EM-ottelun jälkeen turnauksen kokonaisyleisömäärä oli 248 075.

EM-kisat potkaistiin käyntiin ennätysyleisön edessä, kun 68 871 silmäparia saapui seuraamaan Englannin ja Itävallan välistä avausottelua Manchesterin Old Trafford -stadionille. EM-kisojen aikaisempi yksittäisen ottelun yleisöennätys oli vuodelta 2013, kun reilut 41 000 katsojaa todisti Saksan ja Norjan välistä loppuottelua Tukholman kupeessa Solnassa.

Suomen ja Espanjan välisessä alkulohko-ottelussa rikottiin jälleen ennätys, kun Milton Keynesin stadionille kertyi yleisöä 16 819 henkeä. Kokonaismäärä oli ennätys naisten EM-turnauksen otteluissa, joissa järjestäjämaa ei pelaa ja jotka eivät olleet loppuotteluita. Kyseinen ennätys rikkoutui reilu vuorokausi myöhemmin ottelussa Hollanti–Ruotsi, jota seurasi Sheffieldissä 21 342 katsojaa.

EM-turnauksessa odotetaan ennätysyleisöä vielä loppuotteluun, joka pelataan 31. heinäkuuta Lontoon Wembleyllä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat