Tehdastyömies Tuomas Seppänen ei saanut parastaan irti moukarikarsinnassa: ”Mies oli tikissä, muttei ihan osunut”

Myös Aaron Kangas karsiutui moukarin loppukilpailusta: ”Ei pysynyt kasassa heitto.”

Tuomas Seppänen heitti parhaan moukarikaarensa kolmannella karsintaheitollaan.

15.7. 20:40

Eugene, Oregon

Tuomas Seppänen aloitti suomalaisten kisaurakan yleisurheilun MM-kisoissa perjantaina.

Seppänen heitti moukarin ensimmäisessä karsintaryhmässä parhaallaan 72 metriä ja 81 senttiä. Tulos ei riittänyt finaaliin. Seppänen oli ryhmässään yhdestoista.

”Oli hieno paikka heittää keskellä kenttää. Rinki oli hyvä ja mies tikissä, muttei ihan osunut. Harjoitusten perusteella odotin kauden parasta. Pikkuisen harmittaa, mutta tämä oli juhlapäivä, kun pääsi parhaisiin kekkereihin”, Seppänen sanoi.

Tällä kaudella Seppänen on heittänyt 74,97. Yhdysvaltojen Alex Young sai viimeisen finaalipaikan tuloksella 74,67.

Seppänen palasi Eugenessa kuuden vuoden tauon jälkeen arvokisoihin. Edellisen kerran hän kilpaili MM-kisoissa vuonna 2015 Pekingissä, jossa hän oli kymmenes (73,18). Vuonna 2016 hän karsiutui EM-kisoista.

MM-kisoihin Seppänen pääsi rankingjärjestelmän perusteella. Vuonna 2016 hän vastaavasti jäi rannalle Rion olympiakisoihin, kun iranilainen heittäjä meni viime hetkillä hänen ohitseen rankingissa.

Uusi rankingjärjestelmä ei enää painota yhtä yksittäistä kisaa tai tulosta, vaan pisteisiin lasketaan viiden kisan keskiarvo.

Seppänen piti uutta rankingsysteemiä parempana kuin entistä.

”Systeemistä löytyy vielä viilattavaa, mutta tämä on parempi, ettei yhdellä heitolla olla ihan missä sattuu”, Seppänen sanoi.

Seppänen kisasi Eugenessa palkattomalla lomallaan. Kotimaassa hän tekee yövuoroa tehdastyömiehenä Suomisen kuitukangasyrityksessä Nakkilassa. Seuraava työvuoro on 27. heinäkuuta.

”Ihan hyvin on mennyt tähän asti, kun olen yhdistänyt urheilun ja työn. Onneksi työstä löytyy joustoa, on sen verran hyvä työnantaja”, Seppänen sanoi.

Seppänen päässee kilpailemaan myös elokuussa pidettävissä EM-kisoissa Münchenissä.

”Ainakin vielä olen sisällä EM-rankingissa.”

Seppäsen karsintaryhmän ykkönen oli kotiyleisön edessä heittänyt yhdysvaltalainen Daniel Haugh, 79,34.

Aaron Kangas heitti MM-kisoissa kauden huonoimmat heittonsa.

Myös toisessa karsintaryhmässä myöhemmin heittänyt Aaron Kangas karsiutui finaalista. Kankaan kaikki kolme heittoa jäivät alle 70 metrin. Paras ja samalla ylivoimaisesti kauden huonoin heitto oli 69,69, jolla hän jäi ryhmässään viimeiseksi eli 15. tilalle.

Kahden karsintaryhmän yhteistuloksissa Seppänen oli 22. ja Kangas 27:s.

”Yritin liian liian kovaa heittoa tämän päivän vireeseen nähden. Ei pysynyt kasassa heitto. Tiesin, että finaaliin vaaditaan 75 metriä. Oli yliyrittämistä. Heittäminen oli puurtamista. Turhautunut fiilis”, Kangas sanoi.

Kangas heitti kaksi vuotta sitten lähes 80 metriä (79,05). Sen jälkeen heittotekniikka katosi, vaikka Kangas on fyysisesti edelleen sama vahva itsensä.

”Uskon, että heitän vielä 79 metriä. Pitää saada hyviä ja rentoja treeniheittoja. Talven tekeminen antoi jo viitteitä, mutta kesällä en ole saanut samaa liikkeelle.”

Puolan Pawel Fajdek heitti ainoana yli 80 metriä, 80,09.

Miesten moukarifinaali on lauantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat