Onnistumisia ja epäonnistumisia laidasta laitaan

Eugenen MM-kisojen avauspäivä meni suomalaisilta yläkanttiin, kun finaaliin pääsi kolme urheilijaa. MM-kisoissa 2019 loppukilpailuissa kilpaili vain yksi suomalainen, muistuttaa HS:n urheilutoimittaja Ari Pusa.

Wilma Murto selvitti ainoana suomalaisena tiensä naisten seiväshypyn finaaliin.

16.7. 6:55 | Päivitetty 16.7. 8:26

Eugene, Oregon

Olipahan päivä tai Suomesta päin katsottuna yö yleisurheilun MM-kisoissa Eugenessa.

Kaikkiaan Hayward Fieldin hienolla yleisurheilustadionilla kilpaili perjantaina kolmetoista suomalaista. Onnistumisia nähtiin laidasta laitaan.

Edellisissä MM-kisoissa vuonna 2019 Dohassa finaaleihin selvisi vain yksi suomalainen: neljänneksi sijoittunut keihäänheittäjä Lassi Etelätalo.

Eugenessa jo pelkästään avauspäivä meni Suomen isolta 36 joukkueen urheilijajoukkueelta ylikanttiin. Loppukilpailuihin pääsi kolme suomalaista: seiväshyppääjä Wilma Murto seiväshypyssä sekä Krista Tervo ja Silja Kosonen moukarinheitossa.

Mitaleita heiltä ei finaaleissa odoteta, vaikka Murto jakoi seiväskarsinnassa ykkössijan ja Tervo oli kolmas. Kolmas naismoukarinheittäjä Suvi Koskinen karsiutui, vaikka onnistui.

Murto perusteli onnistumisia omasta puolestaan ison joukkueen hyvällä yhteishengellä.

”Porukassa on sairaan kivaa. Se ruokkii onnistumisia, vaikka kaikki eivät aina onnistukaan, mutta kaikki ovat aina tervetulleita”, Murto sanoi.

Murron kommentista voi päätellä, ettei niin aina ole aina ollut.

Avauspäivään mahtui myös monenlaisia pettymyksiä. Estejuoksija Topi Raitanen ei pystynyt syömään ja pituushyppääjä Kristian Pulli oli yliväsynyt.

Moukarimiehet Tuomas Seppänen ja Aaron Kangas heittivät alakanttiin.

Kävelijät Aleksi Ojala ja Enni Nurmi selvittävät oman urakkansa läpi kunnialla ilman mikään odotuksia.

Akillesjännevaivainen Nathlie Blomqvist juoksi lähelle ennätystään 1 500 metrillä.

Tästä on sittenkin hyvä jatkaa.

Oikaisu 16.7.2022 klo 8.15: Artikkelissa aiemmin olleessa kuvassa oli Saga Andersson, ei Wilma Murto kuten kuvatekstissä sanottiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat