Aikaero ja liian kova viimeistelytreeni väsyttivät pituushyppääjä Pullin: ”Ehkä siinä tehtiin virhearviointi”

Vielä kolme päivää ennen karsintaa tehdyn kilpailuun valmistavan harjoituksen jälkeen Kristian Pulli uskoi, että kisakunto löytyy.

Kristian Pulli ei saanut parastaan irti MM-kisojen pituuskarsinnassa.

16.7. 6:28

Eugene, Oregon

Kristian Pulli koki estejuoksija Topi Raitasen kohtalon yleisurheilun MM-kisojen pituushypyn karsinnassa.

Pullilla ei ollut samanlaisia ongelmia vatsansa kanssa kuin Raitasella, mutta hän tunsi itsensä väsyneeksi eikä löytänyt parasta hyppyvirettään.

Lue lisää: Vatsavaivainen Topi Raitanen väsähti täysin esteiden alkuerissä: ”Jaloissa ei ollut energiaa”

Pulli ponnisti kolmelle hypyllään 755, 756 ja 731 ja oli karsinnan 26:s.

”Oli todella tyhjä olo. Pää, kroppa ja jalat eivät jostain syystä tuntuneet omalta. Selityksiä siihen voi etsiä, vaikka mistä. Mutta se ei muuta tosiasiaa, että tänään ei kulkenut”, pettynyt Pulli sanoi.

Pullin mukaan yksi selitys epävireisyydelle saattaa piillä kymmenen tunnin aikaerossa Eugenen ja Suomen välillä, vaikka hän tuli Yhdysvaltoihin seitsemän päivää ennen kilpailua.

Vielä kolme päivää ennen karsintaa tehdyn kilpailuun valmistavan harjoituksen jälkeen Pulli uskoi, että kisakunto löytyy.

”Nyt ei auta kuin miettiä, mitä on tehty väärin ja siirtyä sitten valmistautumaan EM-kisoihin ja hakea sieltä sitä revanssia. Viimeinen harjoitus olisi ehkä saanut olla vähän kevyempi”, Pulli sanoi.

”Jotakin siinä välissä tapahtui. Ehkä siinä tehtiin virhearviointi.”

Finaalipaikka vaati 793 kantanutta hyppyä.

Karsinnan paras oli Japanin Yuki Hashioka, 818. Hashiokan lisäksi karsintarajan 815 ylitti vain Yhdysvaltain Marquis Dendy , 816.

Ruotsin Thobias Montler ja ulkoratakauden kärkimies, moniottelija Simon Ehammer Sveitsistä ponnistivat viimeisellä yrityksellään 12 parhaan joukkoon kolmanneksi ja neljänneksi tuloksin 810 ja 809.

Puolustava maailmanmestari Jamaikan Tajay Gayle jäi ilman tulosta.

Miesten pituusfinaali hypätään sunnuntaina kello 4.20 Suomen aikaa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat