Johannes Yli-Kokko laukoi alkutahdit HJK:n voitolle VPS:stä – Malik Abubakari maalasi debyytissään

HJK otti ensimmäisen voittonsa Veikkausliigassa toukokuisen Haka-ottelun jälkeen ja nousi takaisin sarjan kakkospaikalle.

HJK:n Johannes Yli-Kokko laukoi lauantaina liigauransa avausmaalin upealla ylänurkkalaukauksellaan VPS:n verkkoon ohi laukausta peittämään tulleen Prosber Ahiabun ja maalivahti Teppo Marttisen.

16.7. 18:53 | Päivitetty 16.7. 20:13

HJK–VPS 3–1

Ensimmäisen pääsarjamaalinsa voi tehdä monella tavalla, mutta harva laukoo osumansa yhtä tyylikkäästi kuin Helsingin Jalkapalloklubin Johannes Yli-Kokko.

Yli-Kokon upea vasemman jalan laukaus upposi Vaasan Palloseuran maalin vasempaan ylänurkkaan 19. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta.

”Pelattiin lyhyellä kulmalla ja ’Cassu’ löysi minut hyvin kuudentoista rajalta. Olen harjoitellut aika paljon tuollaista vetoa siitä, ja päätin lähteä kokeilemaan. Meni täydellisesti sinne”, 20-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja kertasi osumaa.

Casper Terho pelasi kulman lyhyenä oikeasta laidasta Santeri Hostikalle, sai pallon takaisin, ajoi kohti rangaistusalueen rajaa ja siirsi pallon ulkosyrjällään Yli-Kokolle.

VPS:n maalivahti Teppo Marttinen oli täysin voimaton espoolaisen FC Kasiysin kasvatin laukauksen edessä. Liigauran avausmaali syntyi lopulta 11:nnessä ottelussa.

”Onhan se tietysti tosi tärkeää. Siitä tulee aikamoinen itseluottamusbuusti, ja muutenkin peli sujui hyvin tänään”, Yli-Kokko sanoi.

HJK:n onnistunut ilta näkyi lauantaina myös tulostaululla. Klubi upotti VPS:n verkkoon kolme palloa ja otti ensimmäisen liigavoittonsa toukokuisen Haka-ottelun jälkeen.

”Oli tosi tärkeä päästä takaisin voittojen tielle. Tästä on hyvä jatkaa Tšekki-matsia kohti”, Yli-Kokko sanoi keskiviikkona odottavaan europeliin viitaten.

HJK kohtaa Mestarien liigan toisen karsintakierroksen avausosassa kotonaan Viktoria Plzeňin. VPS-ottelu osui kalenterissa Plzeň-pelin ja tiistaisen RFS-vieraspelin väliin.

HJK:n keskittyminen ei aina ole ollut ensiluokkaista vastaavissa tilanteissa, mutta nyt joukkue esiintyi vahvasti kotikentällään. Myös Yli-Kokko piti peliä hyvänä.

”En osaa muiden osalta sanoa, mutta itse ainakin pystyin keskittymään tosi hyvin tuohon [VPS-otteluun]. Ihan normaaliin tapaan.”

HJK:hon Malmö FF:stä lainasopimuksella siirtynyt Malik Abubakari karkasi VPS:n puolustukselta ja laukoi pystyjuoksunsa päätteeksi maalin Veikkausliiga-debyytissään.

Lauantaina Yli-Kokko oli lähellä maalintekoa jo ensimmäisellä minuutilla, mutta laukaus suuntautui oikeaa tolppaa nuollen ohi VPS-maalin.

”Meillä on vähän ollut ongelmia maalinteon kanssa, niin kaikki paikat pitäisi käyttää mahdollisimman hyvin. Siitä ekan minuutin paikastakin olisi voinut tehdä”, hän sanoi.

Yli-Kokko on toki maalannut aiemmin HJK:lle sekä liigacupissa että Suomen cupissa, ja Veikkausliigassakin maali oli lähellä jo debyytissä. Nuorukaisen laukaus kimposi SJK-maaliin Anthony Olusanyasta, jonka nimiin SJK-vierasottelun ainoa osuma merkattiin.

HJK:hon C-juniorina FC Espoosta siirtynyt Yli-Kokko kokee päässeensä hyvin mukaan liigavauhtiin. Peli ei hänen mukaansa tunnu hirveän erilaiselta Ykköseen verrattuna.

”On ollut tosi kiva nähdä, että kun saa hyvän pre seasonin [harjoituskauden] alle, niin kehittyy tosi paljon ja pärjää hyvin miesten peleissä. Kyllä se tuo itseluottamusta.”

Yli-Kokolla on vielä ensi vuosi jäljellä HJK-sopimuksestaan. Tulevaisuudessa nuorukainen haluaa pelata Veikkausliigaa suuremmissa ympyröissä.

”Tavoitteena on tietenkin päästä ulkomaille isompiin sarjoihin pelaamaan. Sitä kohti tehdään joka päivä töitä”, hän sanoi.

Yli-Kokon, Arttu Hoskosen ja HJK:ssa debytoineen ghanalaiskärjen Malik Abubakarin osumat toivat Klubille pitkästä aikaa täyden pistepotin ja paluun sarjan kakkospaikalle.

”Nämä eivät ole helppoja pelejä europelien keskellä. Tosi hyvä fokus ja paljon laadukasta tekemistä”, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela tiivisti.

Isäntien kauneusvirheeksi jäi huonosti puolustettu tilanne, josta Kalle Multanen tuikkasi pelin 1–1:een ensimmäisen puoliajan lopulla.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat