Miesten pituusfinaalissa jälleen dramaattinen huipennus: Kiinan Wang vei MM-kullan viimeisellä hypyllään: ”En ollut uskoa silmiäni”

Sveitsiläinen superlahjakkuus Simon Ehammer nousi MM-pronssille, mutta haluaa menestyä kymmenottelijana.

Kiinan Jianan Wang hyppäsi pituuskultaa viimeisellä hypyllään.

17.7. 5:52

Eugene, Oregon

Miesten pituushyppyfinaaliin saatiin jälleen dramaattinen loppu samalla tavalla kuin vuosi sitten olympiakisoissa Tokiossa.

Olympiavoittaja Miltiadis Tentoglou oli jo menossa helppoon voittoon, kun Kiinan Jianan Wang hyppäsi viimeisellään 836 senttiä ja ohitti kreikkalaisen neljällä sentillä.

Wangin voitto ei ollut yllätys. Hänen ennätyksensä on 847 senttiä. Hänellä oli aiemmin MM-pronssia Pekingin kotikisoista vuonna 2015. Rion olympiakisoissa 2016 hän oli viides ja edellisissä MM-kisoissa 2019 Dohassa kuudes.

”Tulin Eugeneen mielessäni mitali. Siksi viiden hypyn jälkeen olin pettynyt, kun olin hypännyt vain 803. Keskityin viimeisen hyppyyni todella huolella, mutta kun näin tuloksen taululla, en ollut uskoa silmiäni”, Wang sanoi.

Kahdeksan vuotta sitten Wang voitti samalla stadionilla nuorten maailmanmestaruuden, joten nyt ympyrä sulkeutui.

”Tämä stadion antoi minulle taas uskomattoman mahdollisuuden. Eugene on kuin toinen kotikaupunkini”, Shenyangissa syntynyt Wang sanoi.

Tenoglou ei pystynyt vastaamaan Wangin tulokseen omalla viimeisellä hypyllään. Näin Tenoglou jäi jälleen ilman maailmanmestaruutta. Olympiakullan lisäksi hänellä on myös Euroopan mestaruus.

”Tuntuu pahalta. En hypännyt omalla tasollani. Tein hypyn ilmalennon aikana aikana liikaa teknisiä virheitä. En onnistunut tänään oikein missään”, Tenoglou murehti.

Olympiakisoissa Kuuban Juan Miguel Echevarria menetti Tentogloulle johtonsa myös viimeisellä kierroksella. Molemmat hyppäsivät 841 senttiä, mutta Tentogloun toiseksi paras hyppy oli parempi kuin Echevarrialla.

Eccevarria ei kilpaillut Eugenessa.

Simon Ehammer oli pituushyppykisan kolmas.

Sveitsin Simon Ehammer hyppäsi MM-pronssia (816). Olympialaisten pronssimitalisti Kuuban Maykel Massó putosi Wangin hypyn jälkeen neljänneksi (815).

Ehammer on yleisurheilun monilahjakkuus, joka aikoo kilpailla elokuussa EM-kisoissa kymmenottelussa.

”Tavoitteeni oli hypätä 836 senttiä. Minulla ei ollut mitään menetettävää, joten pitää olla tyytyväinen”, Ehammer sanoi.

Toukokuussa hän otteli Sveitsin ennätyksen 8 377 pistettä, jolla hän on kymmenottelun maailmantilastossa yhdeksäntenä.

Ensi vuoden MM-kisoihin Budapestissä hän haluaa osallistua vain kymmenottelijana.

Jos nyt pitäisi veikata, niin 22-vuotiaasta Ehammerista kasvaa yleisurheiluun todellinen supertähti, eikä se ole liioittelua.

Ruotsin Thobias Montler hyppäsi vain 781 senttiä ja oli yhdestoista.

Vuoden 2019 maailmanmestari Jamaikan Tajay Gayle putosi jatkosta jo karsinnassa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat