Kalle Rovanperä tykittää Viron MM-rallin johdossa – Lähin uhkaaja möhli pahasti

Kalle Rovanperä kasvatti johtoaan Viron MM-rallissa. Elfyn Evansin auto pyörähti kohtalokkaasti.

Kalle Rovanperä suorastaan liitää Virossa.

17.7. 9:36

Rallin MM-sarjaa johtavan Kalle Rovanperän kärkipaikka Viron MM-rallissa vankistui entisestään päätöspäivän toisella erikoiskokeella.

Toyotan suomalaiskuljettajan tallitoveri Elfyn Evans pyöräytti autonsa ja hukkasi useita sekunteja, kun hän korjasi ajolinjansa ja pääsi jatkamaan matkaa.

Rovanperä ja kolmantena oleva Hyundain Ott Tänak ajoivat pohja-ajan 20. erikoiskokeella. Suomalaisen johto Evansiin on nyt jo 38,8 sekuntia. Tänak on kolmantena yli minuutin Rovanperää perässä.

”Tämä oli hankala pätkä. Edellä menneet kaverit ovat vetäneet leveästi ja jättäneet uria. Tuntui kuin ei olisi pitoa, ja yritin tuoda auton maaliin ilman virheitä”, Rovanperä kertoi WRC.comille.

Hyundain Thierry Neuville jatkaa neljäntenä, Toyotan Takamoto Katsuta viidentenä ja Fordin Adrien Fourmaux kuudentena. Fourmaux pyörähti samassa kohdassa kuin Evans, mutta Toyotan Esapekka Lappi ei uhkaa ranskalaista.

Lapin kilpailu meni eilen pilalle rengasrikon takia, joten hän yrittää varmistaa nyt pikkupisteet ja tuoda auton maaliin.

”Todella kivaa. Olosuhteet ovat kauniit ja tienpinta on tasainen. Nautin tästä”, alkupäässä ajanut ja pahimmat urat välttänyt Lappi kertoi.

Tänään ajetaan vielä neljä erikoiskoetta. Kilpailu päättyy kello 14.18 alkavalla powerstage-erikoiskokeella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat