Ryan Crouser johdatti Yhdysvallat kolmoisvoittoon miesten kuulassa: ”Tätä voittoa en unohda koskaan”

Mitalikolmikko työnsi kovatasoisessa kisassa yli 22 metriä. Finaalissa ei nähty enää yhtään perinteistä pakittajaa.

Yhdysvallat vie Bryan Crouserin johdolla (kesk) kaikki mitalit miesten kuulassa. Vasemmalla hopeamitalisti Joe Kovacs ja oikella prossia ottannut Josh Ovatunde.

18.7. 6:52

Eugene, Oregon

Yhdysvaltalaiset kuulajätit järjestivät jälleen titaanien kamppailun MM-yleisurheilussa.

Ryan Crouser, Joe Kovacs ja Josh Owotunde ottivat kolmoisvoiton kovatasoisessa kuulamittelössä. Mitalikolmikko työnsi yli 22 metriä.

Olympiavoittaja Crouserin voittotulos oli MM-kisojen ennätys 22,98. Kovacs työnsi kauden parhaansa 22,89 ja Owotunde ennätyksensä 22,29.

Kaikki finalistit työnsivät kuulaa kierähtämällä. Finaalissa ei nähty enää yhtään perinteistä pakittajaa, joten sen aika kuulantyönnössä näyttää olevan ohi.

Edellisissä MM-kisoissa vuonna 2019 mitalikolmikko oli sentin sisällä. Kovacs työnsi 22,91 ja Crouser ja Uuden-Seelannin Tomas Walsh 22,90. Crouser sai hopeaa paremmalla toisella työnnöllään, kun Walshilla oli vain yksi hyväksytty yritys.

Viime vuonna Tokiossa Crouser jäi vain seitsemän senttiä maailmanennätyksestä hirmutuloksellaan 23,30. Kovacs oli Tokiossa toinen ja Walsh kolmas.

Nyt Walsh jäi ilman mitalia neljänneksi, vaikka hänkin työnsi yli 22 metriä, 22,08.

Crouser voitti MM-kultaa kotiosavaltiossaan, mikä oli hänelle erikoisen arvokasta.

”Se on todella jotain erikoista minulle. Muistan kilpailleeni täällä 12-vuotiaana. Tätä voittoa en unohda koskaan. Tämä on ylpein hetki urallani, ja siihen mahtuu paljon”, Crouser sanoi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat