Paulus Arajuuri veisaa Maamme-laulua tunteella, mutta lauluäänestään hän antaa rehellisen suomalaisen miehen arvion

HJK:n tähtihankinta Paulus Arajuuri lupaa kajauttaa ilmoille Mestarien liigan hymnin, jos joukkue pääsee mukaan himoittuun seurajoukkuekilpailuun. Konkaripelaaja on HJK:ssa yhtä hymyä. Viime kausi oli hänelle henkisesti raskas.

Tuttu näky tv:stä: Paulus Arajuuren Maamme-laulu lähtee kovaa ja korkealta.

18.7. 13:36 | Päivitetty 18.7. 14:24

HJK esitteli maanantaina Bolt-areenalla uudet huippuhankintansa: entisen Huuhkajien luottopuolustajan Paulus Arajuuren ja ghanalaishyökkääjä Malik Abubakarin.

Erityisesti Arajuuren, 34, siirtyminen Klubiin on kotimaiselle Veikkausliigalle piristävä uutinen. Maajoukkueessa kulttipelaajan maineeseen noussut konkari vahvistaa HJK:ta kauden loppuun asti ulottuvalla sopimuksella.

Hankintojen myötä HJK pyrkii parantamaan mahdollisuuksiaan edetä ensi syksyksi Euroopan kentille – joko Konferenssiliigaan, Eurooppa-liigaan tai sensaation sattuessa jopa Mestarien liigaan.

Mestarien liiga -paikka vaatisi voitot kolmelta seuraavalta karsintakierrokselta. Ensimmäinen koitos on edessä keskiviikkona tšekkiläistä suurseuraa Viktoria Plzeňiä vastaan.

Lue lisää: HJK rimpuili jatkoon Mestarien liigan karsinnassa – Brassipakki Murilo tehtaili nerokkaan vapaapotkumaalin

HJK haluaa unelmoida isosti ja tähdätä korkealle. Niin myös Arajuuri, joka haaveilee laulavansa syksyllä Bolt-areenalla Mestarien liigan kuuluisaa hymniä.

Arajuuri muistetaan Huuhkaja-paidassa tunteikkaasta Maamme-laulun hoilaamisestaan. Mestarien liigan hymnin tulkinta voisi kuitenkin olla vaikeampaa.

”Melodia on päässä, mutta miten ne sanat menevät?”, hän kysyy nauraen.

”Sen pitäisi lähteä aika korkealta. Mutta ilman muuta [lupaan laulaa]. Ajatus siitä, että pääsisimme eurokentille, on ihan huikean siisti.”

Bolt-areena on Paulus Arajuuren uusi koti.

Arajuuri myöntää, että lauluääni ei ole kaikkein kaunein, vaikka siinä riittää voimakkuutta. Huuhkajien joukkuekaverit saivat nauttia takavuosina ennen maaotteluita melkoisesta show’sta.

”Olen aivan sysipaska, kysy kavereilta siinä vieressä. Onneksi mikrofoni on siinä aika kaukana.”

”Olen musikaalisesta perheestä ja molemmat sisarukseni ovat taiteen alalla, mutta itse en osaa laulaa yhtään.”

Arajuurella oli pöydällä myös muita sopimustarjouksia, kun hän valikoi niiden joukosta HJK:n. Esimerkiksi Kreikan kivikovassa pääsarjassa osoitettiin häneen kiinnostusta.

Suomalaispuolustaja on pelannut viimeiset kolme vuotta Kyproksella Anorthosisin ja Pafos FC:n riveissä.

Siirto lämpimältä Välimereltä Suomen koleaan syksyyn – kun myös Kreikka oli yksi vaihtoehto – sai jotkut Arajuuren ystävistä ymmälleen.

”Ymmärrän ulkopuolisten näkökulman. Kysyisin itsekin, että mikä homma. Tärkeintä on tietää itse, mitä tekee ja miksi”, Arajuuri perustelee ratkaisuaan.

”Oli siinä muutama uneton yö. Ne ovat isoja päätöksiä.”

Arajuuri (vas.), päävalmentaja Toni Koskela ja hyökkääjä Malik Abubakari vastasivat lehdistön kysymyksiin Bolt-areenalla.

Leveästä hymystään tunnettu Arajuuri ei ollut viime kaudella aivan yhtä hymyilevällä tuulella kuin aiemmin. Siirto HJK:hon tuli hänelle hyvään saumaan.

”Viime kausi oli henkisesti aika raskas. EM-kisojen jälkeen ei ollut tarpeeksi lomaa, vain muutama viikko. Sitten oli taas 42 peliä. Huomasin, etten nauttinut jalkapallosta enää ihan samalla tavalla”, hän myöntää.

Tunne oli Arajuurelle uusi. Hän kertoi tunteneensa ensimmäistä kertaa urallaan, että halusi palata Suomeen pelaamaan. Eurooppaan hän lähti aikanaan vuonna 2010.

Suurin syy koti-ikävään kumpusi maajoukkueesta – tai pikemminkin maajoukkueuran päättymisestä. Arajuuri ja Joona Toivio ripustivat nappulakengät Huuhkaja-kopin naulaan marraskuussa.

”En ollut itsekään ihan ymmärtänyt, miten suuri motivaattori maajoukkue minulle oli. Kun se katosi, tuli vähän sellainen tyhjiö. Jalkapallo ei tuntunut enää samalta. Aloin miettiä, mistä motivaatio voisi löytyä, ja sitten tuli ajatus HJK:sta.”

HJK:ssa Arajuurella on paljon vanhoja tuttuja. Entisistä maajoukkuekavereista Toivio, Jukka Raitala ja Perparim Hetemaj ovat yhä pelihommissa mukana. Lisäksi joukkueen taustalla häärii tuttua väkeä.

Arajuuri paljasti ottaneensa HJK:ssa vastaan merkittävästi pienemmän palkkapussin, kuin minkä hän olisi voinut ulkomailta saada. Suomen kentät ja vanhat HJK-kaverit painoivat vaakakupissa enemmän.

Joona Toivio (kuvassa keskellä valkoisessa paidassa), vieressään Lukas Hradecky ja Arajuuri kiittivät Huuhkaja-faneja marraskuussa.

Päävalmentaja Toni Koskela kertoi antaneensa siunauksensa niin Arajuuren kuin muidenkin Huuhkaja-konkarien pestaamiselle. Pelkkiä PR-temppuja he eivät seuralle ole.

Nimekkäiden hankintojen jälkeen HJK-fanien mielissä on käynyt myös Huuhkajien monivuotisen kivijalan, Toivio–Arajuuri-toppariparin hitsaaminen takaisin yhteen. Koskelan mukaan tällaista suunnitelmaa ei ole kuitenkaan tehty.

Päävalmentaja kertoi myös, ettei uutta hankintaa nähdä vielä keskiviikon Viktoria Plzeň -ottelussa.

Arajuuren sopimus on verrattain lyhyt, kun hän liittyy joukkueeseen keskellä kesää ja vain kauden loppuun saakka.

Väkisinkin herää kysymys: onko tämä uran viimeinen vuosi?

”Mikään ei ole kiveen hakattua. Tarkoitus olisi [että ura jatkuu]. Yhtään kautta en kuitenkaan halua pelata niin, ettei sytytä. Mieluummin lopettaisin kuin vetäisin puolivaloilla. Nyt kaikki tuntuu fantastiselta, mutta voimme tarkastella tilannetta molemmin puolin talvella uudestaan”, Arajuuri linjaa.

Hänen mukaansa loppukauden sopimuksesta hyötyvät molemmat osapuolet, sekä pelaaja että HJK. Arajuuri kertoo syttyvänsä tilanteesta, jossa sopimus on katkolla.

HJK:n pelisabluuna on puolustajalla jo suhteellisen hyvin hanskassa. Hän on seurannut Veikkausliigan pelejä alkukesästä enemmän kuin aikoihin.

”Olen katsonut Kyproksella jopa Liigacupin pelejä Talin hallista”, Arajuuri ihmettelee itsekin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat