HJK esiintyi vahvasti Tšekin mestaria vastaan: ”Meillä olisi ollut kaikki saumat voittaa tämä ottelu”

Ennakkossuosikkina ottelupariin lähtenyt FC Viktoria Plzeň joutui ahtaalle HJK:n käsittelyssä. Bojan Radulovićin tasoitus jäi Klubin juhlahetkeksi.

HJK:n Jukka Raitala (vas.) ja Perparim Hetemaj taistelivat pallosta FC Viktoria Plzeňin Jhon Mosqueran kanssa.

20.7. 20:49 | Päivitetty 20.7. 22:20

HJK–FC Viktoria Plzeň 1–2

Helsingin Jalkapalloklubin puolustajasta Jukka Raitalasta näkee, että parikymmentä minuuttia aiemmin päättyneen Mestarien liigan karsintapelin tulos on iso pettymys.

”Ärsyttävä fiilis on kyllä”, Raitala aloittaa yhteenvetonsa.

”Tuntuu, että meillä olisi ollut kaikki saumat voittaa tämä ottelu.”

Huuhkajista tuttu Raitala on oikeassa. HJK pelasi vahvan pelin selvänä suosikkina toiselle karsintakierrokselle lähtenyttä Tšekin mestaria FC Viktoria Plzeňiä vastaan.

Lupauksia herättävästi esiintynyt HJK joutui lopulta taipumaan Töölön Bolt-areenalla niukkaan 1–2-tappioon.

”Pelasimme hyvin. Kaikki niiden maalit olivat ihan kummallisia ja huonosti puolustettuja. Se harmittaa tosi paljon, koska tuo jengi oli todella voitettavissa tänään.”

Taistelunsa huipentuman HJK koki toisen puoliajan alussa, kun serbikärki Bojan Radulović laukoi pallon maaliin Jindřich Staněkin jalkojen välistä juuri ennen kuin puolustaja Radim Řezník ehti siivota Santeri Hostikan laukomaa palloa kauemmas.

”Maali tuli todella tärkeään paikkaan, koska olimme tappiolla. Oli tärkeää saada peli takaisin tasatilanteeseen ja jatkaa taistelua”, Radulović kertaa koppikäytävällä.

Hänellä oli kaksi laatupaikkaa jo avauspuoliajan lopussa. Staněk torjui ensin puskun kulmapotkuksi ylänurkasta, ja hetkeä myöhemmin Radulović laukoi ylärimaan.

”Olen totta kai todella iloinen maalistani, mutta yleisesti ottaen pettynyt, koska olisimme ansainneet joukkueena enemmän”, hän kertoo.

Samaa mieltä on Klubi-käskijä Toni Koskelakin.

”Tietysti tulos harmittaa ja on pettymys, koska tästä oli enemmän otettavissa. Olimme hetkittäin parempi joukkue, ja etenkin toisen jakson alku oli tosi vahva”, Koskela sanoo.

HJK:n Bojan Radulović (18) sai joukkuekavereiltaan onnittelut 1–1-tasoituksen jälkeen.

Ottelun ratkaisu nähtiin 57. minuutilla eli vain seitsemän minuuttia HJK:n tasoituksen jälkeen. Jan Kopic laukoi vasurillaan oikeaan alanurkkaan rangaistusalueen rajalta.

Avausmaalinsa vieraat tekivät jo kuudennella minuutilla, kun joukkueen ykköskärjeksi noussut Tomáš Chorý laukoi rangaistuspotkun varmasti oikeaan alanurkkaan.

Pallo vietiin pilkulle laukausta peittäneen Miro Tenhon käsivirheen seurauksena. Koskela kokee molemmat Viktorian osumat helpoiksi.

”Ensin omasta sivurajaheitosta pallo pilkulle: laukaus jostain 25 metrin päästä sivusta, tosi turhauttava pilkku. Myös toinen maali oli luvattoman helppo tällaisessa pelissä.”

”Sitten kun miettii esitystä, niin oli paljon asioita, mitä voimme ottaa mukaan. Pelin kuva oli sellainen, että olisimme ansainneet jotain muuta kuin tappion”, Koskela lisää.

Kuudesti Tšekin mestaruutta juhlineella ja reilussa vuosikymmenessä kolmesti Mestarien liigan lohkovaiheeseen päässeellä Viktorialla on HJK:ta vastaan vain hävittävää. Jääminen karsintoihin ei ole vaihtoehto omistaja Adolf Šádekille.

”Keskitymme omaan peliimme. Kyllä me altavastaajana lähdettiin, mutta tämä peli osoitti, että olimme suht samantasoisia tänään”, Raitala kertoo.

”Kaikki on vielä auki. Saamme tästä pelistä itseluottamusta, mutta vieraissa peli on toki aina erilaista. Meillä on kaikki mahdollisuudet voittaa siellä”, hän lisää.

Myös maalintekijä Radulović uskoo HJK:n mahdollisuuksiin avausosan perusteella.

”Tiesimme, että heillä on vahva ja melko pitkä joukkue, ja luvassa olisi todennäköisesti kova peli. Sitä se olikin. Olimme valmistautuneet hyvin, ja kuten sanoin, olisimme mielestäni ansainneet enemmän. Ainakin tasapelin, ehkä voitonkin.”

FC Viktoria Plzeňin uudeksi ykköskärjeksi noussut Tomáš Chorý laukoi ottelun avausmaalin rangaistuspotkusta.

Otteluparin toinen osa pelataan pilsnerin, Škodan ja Petr Čechin kotikaupungissa ensi viikon tiistaina. Sitä ennen HJK matkustaa lauantaina Ilveksen vieraaksi.

Koskela, Raitala ja Radulović painottavat Ilves-ottelun tärkeyttä, sillä vain kolme pistettä kelpaa Klubille. Askelmerkit ovat selvät myös Plzeňin-vierailun suhteen.

”Tulemme jättämään kaikkemme kentälle”, AIK:sta raitapaitaan lainattu Radulović lupaa ja lisää aikansa Suomessa sujuneen melko positiivisesti.

”Tietysti matkan varrelle on mahtunut ylä- ja alamäkiä, mutta kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat