Venäjän mestaruutta juhlinut Lauri Kerminen suljettiin maajoukkueesta – harkitsee yhä Venäjällä pelaamista

Lentopalloilija Lauri Kerminen ei sulje pois mahdollisuutta jatkaa seurajoukkueuraansa Venäjällä. Suomen tähtilibero on nyt hyllytetty maajoukkueesta.

Lauri Kerminen valittiin vuonna 2019 Venäjän liigan parhaaksi liberoksi ja Suomen kauden lentopalloilijaksi.

27.7. 16:05 | Päivitetty 27.7. 16:21

Lauri Kerminen on hyllytetty toistaiseksi maajoukkuetoiminnasta, kertoo Lentopalloliitto verkkosivuillaan. Hyllytyksen syynä on se, ettei Kerminen sulje pois mahdollisuutta jatkaa seurajoukkueuraansa Venäjällä ensi kaudella.

29-vuotias suonenjokelainen on pelannut urallaan Suomen lentopalloliigan lisäksi Ranskan ja Venäjän liigoissa.

Kerminen nousi miesten maajoukkueeseen kauden 2012–2013 päätteeksi. Hän vakiinnutti nopeasti paikkansa maajoukkueen ykkösliberona.

Vuonna 2019 Kerminen oli venäläisseura Kemerovon ykköslibero, kun se voitti Venäjän liigan. Hänet valittiin tuolloin Venäjän liigan parhaaksi liberoksi ja Suomessa kauden lentopalloilijaksi.

Kesällä 2020 Kerminen solmi vuoden sopimuksen Moskovan Dynamon kanssa, mutta puki Dynamon peliasun ylleen lähinnä vain Mestarien liigan otteluissa. Dynamon ulkomaalaiskiintiön täyttivät tuolloin bulgarialainen hakkuri Tsvetan Sokolov ja belgialainen laituri Sam Deroo.

Viime kauden Kerminen pelasi Venäjän liigan voittaneessa Moskovan Dynamossa. Hän pelasi kauden loppuun Venäjällä huolimatta sen aloittamasta sodasta Ukrainaa vastaan.

Suomen miesten lentopallomaajoukkue pelaa torstaina ja perjantaina kaksi valmistavaa maaottelua Tallinnassa Viroa vastaan. EM-karsintoihin valitun Suomen joukkueen kokoonpano muuttui, kun Niklas Breilin korvaa Kermisen toisena liberona.

EM-karsinnat alkavat 6.8. vieraspelillä Latviassa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat