NHL-kiekkoilija pelasti tuntemattoman miehen hengen kalastusreissullaan: ”Vaaransimme henkemme, kun menimme veteen”

Montreal Canadiensin hyökkääjä Paul Byron ja hänen seurueensa pelastivat haaksi­rikkoutuneen lentäjän Kanadassa.

Paul Byronin sankarillinen teko päätyi uutisiin Kanadassa.

27.7. 17:35

NHL:ssä pelaava jääkiekkoilija Paul Byron on tehnyt todellisen sankariteon kotimaassaan Kanadassa, paikallinen RDS-televisiokanava uutisoi.

33-vuotias Montreal Canadiensin hyökkääjä auttoi pelastamaan haaksirikkoutuneen lentäjän Quebecissä sijaitsevasta järvestä.

RDS:n mukaan Byron oli kalastusreissulla lankonsa, appiukkonsa ja perhetuttunsa kanssa, kun vesitaso­lentäjä joutui onnettomuuteen heidän lähellään.

Lentokone kaatui ylösalaisin loukkaantuneen kuljettajan ollessa kyydissä. Byron seurueineen sekä eräs toinen lähistöllä ollut veneilijä riensivät auttamaan miestä välittömästi. Joukko raahasi lentäjän turvallisesti rantaan ja soitti apua.

Byronin lanko ylisti kiekkoilijan toimintaa RDS:lle.

”Paul hyppäsi veteen ennen minua. Öljyä oli joka puolella, ja koneen moottori oli kuuma. Paul otti lentäjän vastuulleen. Vaaransimme henkemme, kun menimme veteen”, hän sanoi.

Byron itse vähätteli osuuttaan pelastus­operaatiossa ja sanoi suurimman kiitoksen kuuluvan ulkopuoliselle veneilijälle, joka riensi heidän kanssaan apuun.

RDS:n mukaan lentäjä sai onnettomuudessa vakavia vammoja, mutta hän ei ole hengen­vaarassa. Hänet kiidätettiin järveltä sairaalaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat