Kymmenet tuhannet tanskalaiset juhlivat Jonas Vingegaardin Tour-voittoa Kööpenhaminassa – saapui kotiin ilmavoimien hävittäjien saattelemana

Jonas Vingegaard on maantiepyöräilyn kuninkuuskilpailun ensimmäinen tanskalaisvoittaja sitten Bjarne Riisin ja vuoden 1996.

27.7. 17:31

Tanskan tuore kansallissankari saapui keskiviikkona kotiin Tanskan ilmavoimien hävittäjien saattelemana, ja vastaanotto pääkaupungissa oli vaikuttava. Maantiepyöräilyn Ranskan ympäriajon voiton sunnuntaina ottanutta Jonas Vingegaardia juhli Kööpenhaminan kaduilla kymmenet tuhannet ihmiset.

Vingegaard, 25, on maantiepyöräilyn kuninkuuskilpailun ensimmäinen tanskalaisvoittaja sitten Bjarne Riisin ja vuoden 1996. Pyöräilijöitään rakastavat tanskalaiset ottivat paraatilla sankarin vastaan pukeutuneena maan väreihin punaiseen ja valkoiseen. Joukossa oli myös keltaisia paitoja.

Lue lisää: Vingegaard varmisti Tourin kokonaisvoiton – van Aert oli aika-ajon nopein

”Tämä on aivan fantastista ja ihan megaliikuttavaa. En ole vieläkään täysin tajunnut, että olen voittanut Ranskan ympäriajon”, Tour de Francen voittajan keltaista paitaa pitänyt Vingegaard sanoi.

Juhlat jatkuvat torstaina Glyngoressa, lähellä Vingegaardin kotikylää Hillersleviä. Paikalle odotetaan yli 10 000:ta ihmistä eli kuusi kertaa Hillerslevin asukasluku.

”Hän yhdisti kansakunnan”, Vingegaardin isä Claus tiivisti poikansa saavutuksen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat