Saksan kapteeni Alexandra Popp pääsi 31-vuotiaana vihdoin mukaan EM-kisoihin, ja jälki on hurjaa: ”Menee tavanomaista enemmän tunteisiin”

Loukkaantumisista kärsinyt tähti siivitti Saksan takaisin arvoturnausfinaaliin. Sunnuntain EM-huipennuksessa Saksa hakee yhdeksättä mestaruuttaan, kotijoukkue Englanti jahtaa ensimmäistään.

Alexandra Popp on tehnyt EM-turnauksessa tähän mennessä kuusi maalia.

28.7. 8:11

Saksa on yhden epäonnistuneen turnauksen jälkeen jälleen maanosan huipulla naisten jalkapallossa. Keskiviikkoillan EM-välierässä se kaatoi Alexandra Poppin maaleilla Ranskan 2–1, ja kohtaa sunnuntaina EM-finaalissa Englannin Lontoon Wembleyllä.

Popp vei Saksan johtoon 40. minuutilla. Ranska tuli kuitenkin tasoihin vielä ennen taukoa Saksan omalla maalilla, kun Kadidiatou Dianin veto kimposi Saksan maalivahti Merle Frohmsin selästä verkon perukoille.

Maali oli ensimmäinen Saksan verkkoon näissä kisoissa tehty. Hurjavireinen Popp oli lopulta kuitenkin liikaa Ranskalle, hän puski 2–1-voittomaalin ottelun 76. minuutilla.

Popp on tehnyt maalin kisojen jokaisessa viidessä Saksan ottelussa. Hän on kisojen maalipörssissä kuudella osumallaan jaetulla kärkipaikalla Englannin Beth Meadin kanssa.

Popp sivusi EM-ennätystä viidellä peräkkäisellä maaliottelullaan. Ranskalaislegenda Michel Platini pääsi maalin makuun viidessä peräkkäispelissä miesten EM-lopputurnauksessa vuonna 1984.

Poppin tarina on melkoinen. Hän palasi pelikentille maaliskuussa oltuaan sivussa kymmenen kuukautta polvivammojen takia.

Saksan kapteeni Popp pelaa 31-vuotiaana vasta ensimmäisissä EM-kisoissaan, sillä kahdesta edellisestä EM-turnauksesta hän oli sivussa loukkaantumisten takia.

”Täytyy myöntää, että tämä menee tavanomaista enemmän tunteisiin, sillä tiedän, miten olen päässyt tähän pisteeseen. Olen erittäin ylpeä siitä, että olen mukana, minulla on mahdollisuus onnistua ja olen täydessä kunnossa”, Popp sanoi ottelun jälkeen medialle Reutersin mukaan.

Vuonna 2013 Popp oli auttamassa Wolfsburgia Saksan mestaruuteen nilkkavammasta välittämättä. Sen hintana oli EM-kisojen jääminen väliin.

Vuonna 2017 polvivamma esti Poppin pelaamisen EM-kisoissa. Jos nämä kisat olisi pelattu alkuperäisen suunnitelman mukaan viime vuonna, Popp olisi ollut jälleen sivussa.

Kesäkuussa tullut koronatartunta ei muodostunut enää esteeksi päästä EM-areenalle.

”Minun täytyy esittää suuret kiitokset kaikille, jotka ovat auttaneet minua. Seurani lääkintähenkilöstölle, valmentajille sekä seurassa että maajoukkueessa. He valoivat minuun uskoa ja antoivat mahdollisuuden päästä tänne. Olen jälleen vaarallinen, kuten olin ennen. Tilanne ei ollut tämä vähän aikaa sitten, koska olin loukkaantuneena”, Popp sanoi.

Nyt hän kamppailee EM-turnauksen maalikuninkuudesta Englannin Beth Meadin kanssa.

”Jos en saa syöttöjä, en tee maaleja. Olen tyytyväinen, että muut luovat minulle paikkoja”, Popp sanoi.

Saksa hakee sunnuntaina yhdeksättä mestaruuttaan naisten EM-jalkapallossa. Se voitti kuusi peräkkäistä EM-kultaa 1995–2013, mutta edellisissä kisoissa viisi vuotta sitten ikiaikainen naisten jalkapallon mahti karsiutui jo puolivälierissä. Englanti puolestaan jahtaa ensimmäistä mestaruuttaan, sillä on tilillään kaksi EM-finaalitappiota (1984 ja 2009).

”Tunnen puhdasta ylpeyttä tästä saavutuksesta ja näistä pelaajista, numerosta 1 numeroon 23. Olemme tehneet niin kovasti töitä ja meistä on tullut niin tiivis porukka, tuemme kaikki toinen toistamme. Ansaitsimme tämän voiton”, Saksan päävalmentaja Martina Voss-Tecklenburg hehkutti EM-kisasivustolla.

Ranska pelasi ensimmäistä kertaa naisten EM-välierissä. Vastus oli debytanteille liikaa, mutta puolustaja Selma Bacha vakuutti, että tulevaisuudessa Ranskalla on sanansa sanottavana mestaruustaistossa.

”Saksa ei yllättänyt, tiesimme heidän tulevan kovalla intensiteetillä. He olivat tehokkaita, toisin kuin me. Otamme tästä opiksi. Ja voimme olla ylpeitä tästä matkastamme, kukaan ei odottanut meidän yltävän välieriin. Ensi kerralla ollaan sitten finaalissa”, Bacha totesi Canal+-kanavalle EM-kisasivuston mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat