Jari Litmanen kertoo Iltalehdelle, että hänen terveytensä romahti puoleksitoista vuodeksi: ”Elämäni oli pitkään selviytymis­taistelua”

Jari Litmanen sairastui koronavirustautiin heti ensimmäisessä aallossa. Vasta nyt hän tuntee Iltalehden mukaan olevansa voimissaan. Litmanen kertoo nukkuneensa pahimmillaan päivittäin kahdet päiväunet.

Jari Litmanen marraskuussa vuonna 2019.

28.7. 9:28 | Päivitetty 28.7. 12:58

Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilija Jari Litmanen kertoo Iltalehdelle, että hänen terveytensä romahti koronavirustaudin takia jopa puolentoista vuoden ajaksi.

Litmanen sairastui koronavirustautiin heti ensimmäisessä aallossa maaliskuussa vuonna 2020. Vasta nyt hän tuntee Iltalehden mukaan olevansa jälleen voimissaan.

”Koronavaihe jäi minulla päälle 1,5 vuodeksi, ja se pani koko elämäni päälaelleen. Elämäni oli pitkään selviytymistaistelua ja kykenin ajattelemaan vain sitä, miten pääsen päivät läpi. Minulla ei ollut yhtään voimia, ja pahimmillani nukuin joka päivä kahdet päiväunet”, Litmanen sanoo Iltalehdelle.

Litmanen kertoo saaneensa pitkittyneeseen koronavirustautiin hoitoa usealta lääkäriltä. Hän kuvasi tilannettaan sillä, että oli vaihe, jolloin hän jaksoi hiihtää vain 20 minuuttia kerrallaan.

”Tänä talvena pystyin hiihtämään jo tunnin yhdellä kertaa”, Litmanen sanoo.

Litmanen kertoi, että muukin perhe sairasti koronavirustaudin, mutta vain häneen se iski pahana.

Litmanen täytti 50 vuotta viime vuoden helmikuussa. Hän ei juhlinut merkkipäiväänsä, koska oli koronaviruksen takia liian huonossa kunnossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat