Roman Eremenko siirtyy loppukaudeksi HIFK:hon

Huuhkajien entinen keskikenttäpelaaja on harjoitellut HIFK:ssa muutaman viikon.

HIFK:hon siirtynyt Roman Eremenko pelasi viimeksi FK Rostovissa, josta lähti reilu vuosi sitten eli helmikuussa 2021.

28.7. 9:42

Jalkapallon Veikkausliigan viimeiselle sijalle juuttunut Helsingin IFK on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen Roman Eremenkon kanssa.

Eremenko, 35, on harjoitellut joukkueen kanssa muutaman viikon. Hän on käytettävissä jo maanantaina, kun IFK kohtaa kotikentällään turkulaisen FC Interin.

Huuhkajien entinen keskikenttäpelaaja on pelannut viimeksi Venäjän pääsarjassa FK Rostovissa. Eremenko jätti Rostovin reilu vuosi sitten helmikuussa.

Ilman seuraa lähtönsä jälkeen ollut Eremenko kuvailee IFK:n tiedotteessa tunnelmiaan hyväksi, kun pitkä pelitauko on päättymässä.

”Siirto ei kuitenkaan ollut alusta asti suunniteltu. Tulin harjoittelemaan seuraan pari viikkoa sitten, asia johti toiseen ja nyt olemme tässä tilanteessa”, hän sanoo.

Eremenko uskoo tuovansa mukanaan kokemusta ja kertoo yrittävänsä antaa kaikkensa joukkueelle.

”Paikat eivät luonnollisesti ole täysin samassa kunnossa kuin ennen, mutta työnteolla päästään taas vauhtiin. Taistellaan loppuun asti – tänne ei tultu lomalle, vaan kaikki annetaan.”

Eremenko teki läpimurtonsa Veikkausliigaan kasvattajaseuransa FF Jaron paidassa kaudella 2005 ja siirtyi kesken kauden Pietarsaaresta Udineseen.

Eremenko pelasi ulkomailla Udinesen ja FK Rostovin lisäksi Sienassa, Kiovan Dynamossa, Rubin Kazanissa, TsSKA Moskovassa ja Spartak Moskovassa.

Keskikenttäpelaajan ura katkesi lokakuussa 2016 kahdeksi vuodeksi kokaiinikäryn vuoksi. Eremenko antoi syyskuussa 2016 dopingnäytteen, joka sisälsi kokaiinia.

73 A-maaottelua pelannut Eremenko ei ole esiintynyt Huuhkajissa kärynsä jälkeen.

Eremenkon pikkuveli Sergei Eremenko kuuluu myös IFK:n sopimuspelaajiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat