”Olo on ollut aika surullinen ja rikkinäinen” – Koronan ankara jälkitauti pilasi lopullisesti Maria Huntingtonin kauden

EM-kisat jäävät seitsenottelija Maria Huntingtonilta väliin. Pääsyy kilpailukauden keskeyttämiseen on koronatartuntaa seurannut ankara jälkitauti.

Maria Huntington kuvattiin viime kesänä Tokion olympialaisissa.

28.7. 11:44 | Päivitetty 28.7. 12:19

Seitsenottelija Maria Huntingtonin kilpailukausi on ohi. Hän kertoi asiasta torstaina Instagramissa ja Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Huntington ei siis osallistu Münchenin elokuisiin EM-kilpailuihin, jonne hänet on jo valittu.

”Rehellisesti sanottuna on tuntunut epäreilulta. Olo on ollut aika surullinen ja rikkinäinen. Annoin urheilulle tänä vuonna enemmän kuin koskaan aikaisemmin, mutta se otti tällä kertaa paljon enemmän kun antoi. Mieli ja kroppa paranevat kyllä 100-prosenttisen varmasti, mutta se vie oman aikansa”, Huntington kirjoitti Instagramissa.

Päällimmäinen syy kilpailukauden jättämiseen kesken oli Huntingtonin mukaan koronavirustartuntaa seurannut ankara jälkitauti.

”Koronaa seurasi niin ärhäkkä jälkitauti, että kun keskusteltiin lääkärin kanssa, todettiin, että on paras jättää kausi tähän ja hoitaa itsensä perusterveeksi”, Huntington sanoi tiedotteessa.

Päätöksen kauden lopettamisesta Huntington teki yhdessä valmentajansa Mika Vakkurin ja valmennustiimin kanssa.

Huntingtonille kuluva kilpailukausi on ollut täynnä vastoinkäymisiä. EM-kisamatkan peruuntuminen oli iso pettymys. Vaikeuksien takia hän ei lähtenyt Eugenen MM-kisoihin vaan yritti keskittyä EM-urakkaan.

”Viimeiset 2,5 kuukautta ovat olleet painajaismaista aikaa, ja vastoinkäymiset ovat seuranneet toinen toisiaan. Toukokuun puolessa välissä kaatumisesta tullut solisluuvamma osoittautui paljon vaikeammaksi mitä osattiin kuvitellakaan, ja sen seurauksena tuli myös muita ongelmia”, Huntington sanoi Instagramissa.

Hänen kilpailukautensa alkoi kaatumisella 100 metrin aitojen alkuverryttelyssä toukokuussa.

”Loukkasin olkapäätä ja solisluuta. Kuntoutus oli yllättävän hankala, ja kun aloin saada pakettia kasaan, tuli korona ja sitten sen jälkitauti”, Huntington totesi.

Viime syksynä alkaneeseen yhteistyöhön Vakkurin ja uuden valmennustiimin kanssa Huntington on ollut tyytyväinen.

”Oli kova paikka tehdä tällainen päätös, mutta olen tyytyväinen siihen, miten nopeasti löydettiin Mikan kanssa yhteinen sävel ja tapa, miten koko tiimi toimii. Toki vastoinkäymiset harmittavat, mutta olen jatkoa ajattelen luottavainen siihen, että homma toimii”, Huntington sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat