Uefa kustantaa Töölön pallo­kentälle uuden nurmen – Syynä jalkapallo­kentälle tuleva tv-tuotantoalue

Palloliiton tapahtumapäällikön mukaan muita vaihtoehtoja ei ollut.

Töölön Pallokentät sijaitsevat aivan Olympiastadionin ja Töölön jalkapallostadionin vieressä.

28.7. 19:15

Töölön Pallokenttä 2:lle uusitaan nurmi Euroopan jalkapallo­liiton Uefan piikkiin. Syynä on se, että Helsingissä pelattavan Supercupin televisio­tuotantoalue järjestetään Pallokenttä 2:n päälle. Asiasta kertoo Palloliitto verkkosivuillaan.

Supercupissa Olympiastadionilla kohtaavat 10. elokuuta Real Madrid ja Eintracht Frankfurt. Palloliitto kertoo, että kentän nurmimattoa on päällystetty torstaina tv-tuotanto­alueen väliaikaisia tarpeita varten.

Lue lisää: Helsinkiin saapuu elokuussa tuhansia jalkapallofaneja ulkomailta – Liput Supercupin finaaliin myytiin loppuun

Palloliiton tapahtumapäällikkö Kalle Marttinen sanoo tiedotteessa, että Supercup vaatii tapahtumana poikkeuksellisen suuren tilan.

”On valitettavaa, että jalkapallo­kenttää joudutaan käyttämään tässä tarkoituksessa. Muita vaihtoehtoja ei nyt kuitenkaan ollut, vaan tämä oli ainut alue, jota voitiin tässä tarkoituksessa käyttää”, Marttinen sanoo.

Nurmen uusiminen aloitetaan tapahtuman jälkeen. Kylvön hoitaa Helsingin kaupunki, ja sen maksaa Uefa. Nurmen pitäisi olla käyttövalmis keväällä 2023. Pallokenttä 1 säilyy normaalisti pelikäytössä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat