Pyöräilijä joutui sairaalaan 30 ajajan joukkokolarin seurauksena naisten Ranskan ympäriajossa – video näyttää rajut kaatumiset

Tanskalaisen Emma Norsgaardin kilpailu päättyi rytäkkään.

Naisten Ranskan ympäriajo alkoi viime viikonloppuna.

28.7. 21:20

Pyöräilyn naisten Ranskan ympäriajossa nähtiin torstai-iltana raju kolari, jonka seurauksena yksi kilpailija jouduttiin kuljettamaan sairaala­hoitoon.

Arviolta kolmisenkymmentä pyöräilijää kaatui, kun torstain etappia oli ajamatta 46 kilometriä. Kaatuminen tapahtui ryhmän keskivaiheilla, ja taaempana tulleet eivät ehtineet väistää tilannetta. Rytäkkä näkyy Ranskan Eurosportin Twitter-tililleen lataamassa videossa.

Kilpailijat pääsivät jatkamaan matkaansa hetkeä myöhemmin, kun he olivat saaneet pyöränsä pois kasasta ja pääsivät ohittamaan edessä kaatuneena olleet kilpailijat.

Tanskalainen Emma Norsgaard oli pahimmin itseään satuttaneiden joukossa. Hänen tallinsa Movistar kertoi hieman ennen iltakuutta Suomen aikaa Norsgaardin olevan sairaalassa. Hän oli satuttanut tilanteessa päätään, olkapäätään ja kaula­rankaansa.

Kilpailun sivuston mukaan kahden kilpailijan kisa päättyi torstain etappiin. Heistä toinen oli Barbara Malcotti, joka pyöräily­sivusto Velonewsin mukaan hylättiin, koska hän oli saanut kiellettyä apua tallinsa autolta.

Etapin voittoon polki hollantilainen Lorena Wiebes. Kokonaiskilpailun johdossa on niin ikään hollantilainen Marianne Vos. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat