Neymaria uhkaa kahden vuoden vankila­tuomio, syyttäjä vaatii myös tähden isälle ja äidille ankaria tuomioita

Yhdeksän vuoden takaisia korruptioepäilyjä tutkitaan jälleen. Syyttäjä uskoo, että Neymarin siirtyessä Santosista Barcelonaan veroissa kierrettiin 8,4 miljoonaa euroa.

Paris Saint-Germainissa pelaava Neymar joutuu lokakuussa oikeuteen.

29.7. 16:25

Jalkapallotähti Neymarin yhdeksän vuoden takainen siirtyminen brasilialais­seura Santosista Barcelonaan on jälleen menossa oikeus­käsittelyyn Espanjassa.

Oikeus tutkii, liittyikö Neymarin seurasiirtoon taloudellisia väärinkäytöksiä.

Oikeus käsittelee pelaajan lisäksi FC Barcelonan entisten puheenjohtajien Sandro Rosellin ja Josep Maria Bartomeun epäiltyjä väärinkäytöksiä. Oikeuskäsittelyn on määrä alkaa 17. lokakuuta eli noin kuukausi ennen miesten jalkapallon MM-loppu­turnausta.

Syyttäjät vaativat Neymarille kahden vuoden vankeutta. Lisäksi tähdeltä vaaditaan kymmenen miljoonan euron korvauksia. Oikeusjuttu pohjautuu brasilialais­yhtiö DIS:n tekemään valitukseen, jonka se jätti seitsemän vuotta sitten.

Syyttäjä uskoo, että Neymarin siirtyessä Santosista Barcelonaan veroissa kierrettiin 8,4 miljoonaa euroa, kertoo Marca-lehti.

Marca kertoo, että El Pais -lehden tietojen mukaan syyttäjät vaativat myös Neymarin isälle kahden vuoden ja äidille vuoden vankeus­tuomiota.

Lue lisää: Neymar joutuu oikeuteen kuukausi ennen miesten MM-turnausta

Barcelonan seurajohto kertoi aikoinaan Neymarin siirtosumman olleen 57 miljoonaa euroa, mutta espanjalais­syyttäjä arvioi vuonna 2015 summan olleen todellisuudessa yli 83 miljoonaa. Seurasiirtoa puitiin oikeudessa jo vuonna 2016, jolloin oikeus vapautti Neymarin ja hänen isänsä petos- ja korruptio­syytteistä.

Brasilialaisyhtiö DIS vaatii, että Neymar suljetaan kaiken jalkapallo­toiminnan ulkopuolelle viideksi vuodeksi ja passitetaan vankilaan samaksi ajaksi. Korvaus­vaatimuksekseen se on ilmoittanut noin 150 miljoonaa euroa.

Neymar, 30, pelasi FC Barcelonassa neljä vuotta. Hän on edustanut pariisilaista PSG:tä kesästä 2017 lähtien.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat