NBA tutkii koripallotähden sopimuksen, koska epäilee kassakaappisopimusta

James Harden suostui palkanalennukseen, jotta mahtui joukkueeseen.

Aiemmin Brooklyn Netsissä pelanneen James Hardenin sopimus Philadelphian kanssa joutuu NBA:n syyniin.

30.7. 10:54

Koripallon NBA on käynnistänyt tutkinnan, rikkoiko Philadelphia 76ers sarjan sääntöjä James Hardenin jatkosopimuksessa, sanomalehti Philadelphia Inquirer kertoi perjantaina useiden muiden yhdysvaltalaismedioiden tavoin.

Vapaa agentti Harden suostui roimaan palkanalennukseen, jotta hän mahtui joukkueen palkkakaton alle yhdessä muiden vapaiden agenttien P.J. Tuckerin ja Danuel Housen kanssa.

Philadelphialla oli mahdollisuus Tuckerin ja Housen pestaamiseen sen jälkeen, kun Harden oli luopunut 47,4 miljoonan dollarin jatko-optiosta kaudeksi 2022–23. Harden teki kokonaan uuden sopimuksen, jonka arvo on tulevan kauden osalta 14 miljoonaa dollaria. Kaudeksi 2023–24 hänellä kerrotaan olevan 35,6 miljoonan dollarin jatko-optio.

Urheilumedia ESPN:n mukaan on herännyt kysymyksiä siitä, että Harden olisi jo sopinut seuran kanssa jatkosta kaudeksi 2023–24. NBA on kiinnostunut mahdollisesta kassakaappisopimuksesta.

Philadelphia Inquirerin lähteiden mukaan Philadelphia 76ers on halukas yhteistyöhön asian selvittämisessä.

Harden, 32, on NBA:n kymmenkertainen tähdistöottelupelaaja. Hän siirtyi Philadelphiaan helmikuussa ja allekirjoitti jatkosopimuksen keskiviikkona.

”Tämä on paikka, jossa haluan olla ja voittaa. Uskon, että meillä on palaset tavoitteen täyttämiseen”, Harden kertoi.

NBA tiukensi sääntöjään sopimuksien saralla vuonna 2019 ja voi määrätä sääntöjä rikkoville seuroille sakkoja tai poistaa varausvuoron vuotuisessa uusien pelaajien varaustilaisuudessa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat