Kuninkuusravien päätöspäivälle pedattiin kihelmöivät asetelmat – ykkössuosikit takaa-ajajina

Forssan Kuninkuusraveissa ajettiin lauantaina ensimmäiset tittelilähdöt.

4-vuotiaiden suomenhevosten Pikkuprinssin voittajaksi tuli Topin Muisto valmentajanaan Teemu Okkolin.

30.7. 19:54

2 100 metrin avausmatkat petasivat herkulliset asetelmat Forssan Kuninkuusravien päätöspäivälle.

Kuningatarkilvan avausmatkan voittoon kiri Hetviina ennen Lakan Leijaa ja Ciiran Tähteä. Kahtena edellisvuonnakin Hetviina voitti avausmatkan, mutta ihan loppuun asti johto ei kestänyt.

”Toissa vuonna ravi hukkui päätösmatkalla lopussa, mutta viime vuonna tamma tuli jo hyvin perille. Jospa se olisi nyt vielä vähän vahvistunut. Ainakin se sai nyt avausmatkalla tosi hyvän juoksun”, valmentaja Antti Tupamäki iloitsi.

Esa Holopainen uskoi ykkössuosikki Ciiran Tähden parantavan kakkospäivään.

”Se oli tänään kahden viikon starttivälillä tavallista nihkeämpi, mutta muuten hyvän tuntuinen. Startti vie sitä varmasti sunnuntaiksi eteenpäin”, Holopainen oletti.

Ainoana suosikeista ote seppeleeseen kirposi Liisan Tulilinnulta. Se antoi keulasta pahoin periksi, kuten myös vuosi sitten.

”Jotenkin se vaan jännittää tällaista tilannetta, eivätkä ne oireet ole helpottaneet, vaikka ikää on tullut ja tamma on nyt kantavanakin. Kokonaiskilvassa mahikset menivät, mutta koetetaan saada jotain menestystä vielä viimeisiltä matkoilta kuten viime vuonna”, Harri Kotilainen haaveili.

Silloin Liisan Tulilintu nollasi nopeasti tilanteen ja voitti kaksi viimeistä matkaa.

Kuninkuuskilvassa nappijuoksun saanut Evartti yllätti raskaamman juoksun saaneen ykkössuosikin Parvelan Retun kirissä ja pääsee kakkospäivään 0,7 sekunnin johdossa.

”Hevonen on ollut mahtava kahtena viime vuonnakin, ja hirveän hyvä se oli jälleen. Hyvillä mielin lähdetään kakkospäivään”, Evartin hovikuski Santtu Raitala iloitsi.

Parvelan Retun esityksessäkään ei ollut moitteen sijaa, joten sunnuntaina on luvassa tiukka taisto seppeleestä.

”Ei se tietysti optimaalista ole, että jäädään alussa näin kauas, mutta tärkeintä oli päästä nyt ravia. Hevosen suoritukseen olin tosi tyytyväinen”, Hannu Torvinen kiitti.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina 1 609 ja 3 100 metrin matkoilla ja ratkeavat kokonaisajan perusteella.

Kuninkuusravilauantain ohjelmaan kuuluivat myös 4-vuotiaiden suomenhevosten avoin Pikkuprinssi ja tammoille rajattu uusi, oma Pikkuprinsessa. Teemu Okkolin voitti molemmat ajokkeinaan Topin Muisto ja Hentun Liisa.

”Iso kiitos järjestäjille, että saatiin tammoille oma lähtö. Olen ihmetellyt, miksei sellaista ole aikaisemmin tehty. Tammat ovat tammoja ja pystyvät kehittymään paremmin, jos niillä saa ajaa omia lähtöjä”, Okkolin painotti.

Topin Muiston ja Hentun Liisan ensimmäinen kohtaaminen Kaustisen Pikkupelimannissa vesittyi jälkimmäisen laukkaan, mutta viimeistään Kriteriumissa lupaukset kohtaavat uudestaan. Kumpi on parempi, siihen Okkolin ei osannut vastata.

”Ne ovat niin erilaisia: Topi rento, Liisa tulisempi. Kotona niitä treenataan paljon, mutta kovaa ei ajeta.”

Montén eli raviratsastuksen Suomen mestariksi ravasi laukkojen sävyttämässä finaalissa Mia Liipolan omistama ja valmentama Runoneito selässään kokenut Nelly Korpikoski, jolle titteli suomenhevosella oli uran ensimmäinen.

Tammavaltikan voittajaksi loimitettiin Tiina Poikolaisen valmentama ja Jukka Torvisen ajama Her Royal Highness.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat