Honka jyräsi VPS:n murskalukemin ja hengittää HJK:n niskaan

Honka takoi taululle tylyt 4–0-lukemat, kun VPS vieraili Espoossa. Honka on edelleen tiukasti HJK:n kintereillä sarjan kolmannella sijalla.

Hongan pelaajat juhlivat Jerry Voutilaisen 2-0 maalia Veikkausliigan lauantaisessa ottelussa VPS:aa vastaan.

30.7. 20:24 | Päivitetty 30.7. 21:18

Hongan tehokkuus osoittautui VPS:lle ylitsepääsemättömäksi Veikkausliigan lauantain ottelussa. Espoolaiset jyräsivät näyttävästi 4–0-voittoon pönkittäen asemaansa kärkikaksikon KuPSin ja HJK:n haastajana.

Honka on edelleen vain kolme pistettä HJK:ta perässä, ja se on pelannut yhden ottelun helsinkiläisiä vähemmän.

”Kova työ tehtiin, että saatiin pidettyä omassa päässä nolla”, Hongan vastuuvalmentaja Vesa Vasara sanoi.

Liigan parhaisiin vierasjoukkueisiin lukeutuva VPS pysyi isäntien kyydissä pitkään avausjaksolla, vaikka laitahyökkääjä Edmund Arko-Mensahin dominointi ennakoikin jo tulevaa.

Hongan saksalainen keskikenttäpelaaja Florian Krebs laukoi reilusta 20 metristä avausmaalin 50. minuutilla maalivahti Teppo Marttisen käsien kautta sisään.

Pian tämän jälkeen VPS jäi ratkaisevasti jo kolmen maalin takamatkalle Jerry Voutilaisen maalin ja Krebsin uuden onnistumisen myötä.

”Avausmaalin jälkeen Honka hyödynsi paikkansa hyvin vastahyökkäyksissä”, VPS:n hyökkääjä Kalle Multanen sanoi.

Kotijoukkueelle harmillista oli vaivaisen pieni yleisömäärä, 895 katsojaa, vaikka Honka pelaa toistuvasti näyttävää ja voittavaa jalkapalloa.

”Me tarvitsisimme kaikki mukaan, että pystyisimme taistelemaan korkeimmista sijoista ja mitaleista tänä vuonna. Tiukkaa taistelua tulee olemaan, nyt olemme hyvissä asemissa”, Hongan Vasara viesti.

”Kaikki viihtyvät ja täällä on hyvä tunnelma. Antaa hienon lisän, kun tätä tehdään yhdessä fanien kanssa”, hän ynnäsi.

Tarkennus 30.7. kello 21.15: Jutussa oli aiemmin vanha kuva, jonka kuvatekstistä ei käynyt ilmi, että kuva ei ollut lauantain ottelusta vaan se oli otettu 15. heinäkuuta. Kuva vaihdettiin tuoreeseen kuvaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat