Kristiina Mäkelä suivaantui hänestä otetuista valokuvista: ”Miltä tuntuisi, jos joku ottaisi työpaikalla kuvia sun jalkovälistä?”

Yleisurheilun kolmiloikkapaikoille asetellaan kameroita kuvaamaan hyppääjiä alaviistosta.

Kristiina Mäkelän mukaan kameroiden sijoittelu radan pintaan ei ole sattumaa.

31.7. 17:28

Kolmiloikkatähti Kristiina Mäkelä on saanut tarpeekseen yleisurheilukentille asetelluista automaatti­kameroista, jotka kuvaavat kilpailijoiden suorituksia aivan radan pinnasta.

Mäkelä avautui tuntemuksistaan kuvapalvelu Instagramissa lauantaina. Hän oli huomannut Eugenen MM-kisoissa jälleen tutun kameroiden sijoittelun kolmiloikka­paikalla.

Kamerat olivat maassa suoraan naiskolmiloikkaajien haaraloikan kohdalla.

”Miltä susta tuntuisi, jos työpaikalla joku ottaisi kuvia sun jalkovälistä ja julkaisisi ne lehdessä?” Mäkelä kysyi.

”Miten on mahdollista, että kisajärjestäjä antaa asettaa kamerat kuvaamaan kolmiloikan väliloikkaa, jossa joka urheilija on väkisinkin haarat auki ja linssi tarkentuu vain ja ainoastaan yhteen paikkaan?”

Mäkelän mukaan kuvaaminen alaviistosta tehdään täysin tarkoituksella.

Suomalaishyppääjä kertoi pyytäneensä kameroiden poistamista ensimmäisen kerran jo Dohan MM-kisoissa 2019, mutta tuolloinkin ne vietiin radalta pois vain karsinnan ajaksi.

”Teen itsestäni idiootin jakamalla tämän kuvan, mutta jos kukaan ei tähän puutu, urheilijoiden asiaton kuvaaminen ei lopu”, Mäkelä kirjoitti.

Mäkelän Instagramissa jakama lehtikuva on Urheilulehdestä, joka kuuluu samaan Sanoma-konserniin muun muassa Helsingin Sanomien kanssa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat