Hakan Elias Mastokangas auttoi HJK:ta upottamalla KuPSin: ”Oli hattu liiankin lähellä”

Mastokangas teki kaksi maalia debyytissään. SJK kaatoi AC Oulun.

Elias Mastokangas (vas.) teki kaksi maalia Hakalle ja auttoi HJK:ta upottamalla KuPSin.

31.7. 20:31

Elias Mastokangas teki sunnuntaina vartissa kaksi maalia tultuaan puoliajalla vaihdosta mukaan, ja hänen uusi seuransa Haka voitti maalien ansiosta jalkapallon Veikkausliigan kärkijoukkueen Kuopion Palloseuran 2–1 (0–0).

”Startti oli odotuksiakin parempi. Edellisen kerran tein kaksi maalia Lahtea vastaan cupissa kaksi vuotta sitten”, hehkutti Interistä siirtynyt keskikenttäpelaaja debyyttiään Hakassa.

Vain kaksi minuuttia toisen maalin jälkeen Mastokangas pääsi läpi, mutta KuPSin maalivahti Johannes Kreidl pystyi torjumaan.

”Oli hattu liiankin lähellä, menee varmaan yöunet sitä miettiessä”, Mastokangas sanoi puolitosissaan.

Ottelu oli neljäntenä jatkavalle Hakalle seitsemäs peräkkäinen liigassa ilman tappiota. KuPS sen sijaan koki osin matkaväsyneenä tappion, vaikka tasapeli oli lähellä maalin tehneen Daniel Carrillon lauottua lisäajalla tolppaan.

”En mene ohjelman taakse. Huippujoukkueet reissaavat, ja olemme tyytyväisiä ollessamme mukana kolmessa kilpailussa. Ottelu oli kova, ja sellaisia haluamme pelatakin. Torstaina on vastassa seuraava huippujoukkue”, kommentoi KuPSin valmentaja Simo Valakari.

Sunnuntai oli joukkueelle kuudes peräkkäinen matkustuspäivä. Yhden vapaapäivän jälkeen joukkue matkaa tiistaina Turkuun, missä vastaan tulee Bernin Young Boys.

Viime viikkoina pelinsä löytäneen SJK:n vahvat otteet jatkuivat sunnuntaina Seinäjoella, missä vieraana oli AC Oulu. SJK nappasi täyden pistepotin maalein 3–2 (1–0).

Vierasjoukkue oli alakynnessä suurimman osan ottelusta, kun SJK loi laatupaikkoja liukuhihnalta. Kotijoukkue vei laukaukset 17–9 ja kulmapotkut 16–2. Oulun maalivahti Calum Ward torjui 11 kertaa, SJK:n Markus Uusitalo neljä kertaa.

SJK:n suurin sankari oli huippuvireen löytänyt Tuomas Kaukua, joka osui kahdesti. Kaukua on päässyt maalin makuun kolmessa viime liigaottelussa, joissa on syntynyt yhteensä neljä rysää.

”Näimme enteitä hänen kyvyistään jo talvella, ja hänellä on vain taivas rajana. Hän on ottanut isoja askeleita ja parantanut peli peliltä”, SJK-luotsi Joaquín Gómez sanoi 21-vuotiaan hyökkääjän otteista.

SJK:n avausosuma merkittiin Oulun omaksi maaliksi. Vieraiden maalit viimeistelivät Michael López ja Rafael Floro.

”Emme saaneet hyvää alkua, ja hukkasimme pallon liian usein, minkä myötä menetimme itseluottamuksemme. Ensimmäisellä jaksolla pyrimme vain estämään SJK:n hyökkäyksiä. Rehellisesti sanottuna SJK ansaitsi voiton”, myönsi Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat