Entisellä erotuomarilla selvä näkemys EM-finaalin kohu­tilanteeseen: ”Saksalta vietiin päivänselvä rangaistus­potku”

Englanti kaatoi Saksan maalein 2–1 sunnuntaina pelatussa loppuottelussa.

Pallo osui Englannin joukkueen kapteenin Leah Williamsonin käteen, mutta tilanteesta ei vihelletty rangaistuspotkua.

1.8. 7:48

Saksan päävalmentaja Martina Voss-Tecklenburg oli raivoissaan yhdestä tuomiosta sen jälkeen, kun joukkue oli hävinnyt jalkapallon EM-finaalin Englannille maalein 1–2 sunnuntaina Lontoossa.

Tunteet nosti pintaan ensimmäisen puoliajan tilanne, jossa pallo osui Englannin kapteenin Leah Williamsonin käteen maaliviivan tuntumassa. Tilannetta tarkasteltiin videolta, mutta rangaistus­potkua ei Saksalle kuitenkaan tuomittu.

”Se on käsivirhe, se täytyy pystyä näkemään. Tämä on käsittämätöntä, eikä VAR [videotuomari] auta. Vastuussa olevien ihmisten pitää miettiä tämä läpi. Tällaista ei voi tapahtua EM-finaalissa”, Voss-Tecklenburg sanoi lehdistötilaisuudessa Bildin mukaan.

Samoilla linjoilla oli puolustaja Felicitas Rauch, joka ei kuitenkaan halunnut hakea tappion syytä viheltämättä jääneestä rangaistuspotkusta.

”Meillä on niin monta tuomaria katsomassa tilannetta, että luotan heihin. Olen kuitenkin saanut todella paljon viestejä, joissa sanotaan tilanteen olleen lähes varmasti käsivirhe. Pelaajana haluaisi tietysti rangaistuspotkun, mutta se ei ole syy, miksi hävisimme tänään”, Rauch totesi.

Entinen ruotsalainen pääsarjatuomari Jonas Eriksson on sitä mieltä, että Saksalle olisi kuulunut tilanteesta rangaistuspotku.

”Pallo osuu Leah Williamsonin käteen, joka on varsin kaukana vartalosta. Saksalta vietiin päivänselvä rangaistuspotku. Tuo on käsittämätöntä, eikä tämä ole ensimmäinen kerta, kun VAR saa kritiikkiä. Tuo oli virhe”, SVT:n asiantuntijana toiminut Eriksson totesi Aftonbladetin mukaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat