Jääpalloliitolta tiukka linjaus: venäläistä seuraa edustavilla ei asiaa maajoukkueeseen

Suomen Jääpalloliiton hallitus päätti asiasta virallisesti ylimääräisessä kokouksessaan.

Jääpallouraansa venäläisessä SKA Neftjanikissa jatkavalla Tuomas Määtällä ei ole asiaa maajoukkueeseen, Suomen Jääpalloliitto linjasi.

1.8. 16:00 | Päivitetty 1.8. 16:28

Suomen Jääpalloliitto tiedotti maanantaina tarkentaneensa linjaustaan Venäjälle siirtyvien pelaajien suhteen. Jääpalloliiton hallitus teki asiasta virallisen päätöksen ylimääräisessä kokouksessaan.

”Päätös on yksinkertainen: niin kauan kun pelaaja edustaa venäläistä seuraa, niin hänellä ei ole ole asiaa maajoukkueeseen”, liiton puheenjohtaja Antti Parviainen sanoo.

”Päätös koskee ensisijaisesti kautta 2022–2023. Seuraamme tietenkin tilanteen kehitystä maailmalla ja säädämme linjaustamme tarpeen mukaan.”

Suomalaisten urheilijoiden pelaaminen Venäjällä ja siitä koituvat mahdolliset seuraamukset ovat nousseet puheenaiheeksi, koska jääpalloilija Tuomas Määttä ja jääkiekkoilija Teemu Pulkkinen ovat jatkamassa uraansa Venäjällä. Lentopalloilija Lauri Kerminen ei ole sulkenut pois mahdollisuutta pelata Venäjällä.

Parviaisen mukaan liitolla ei ole mahdollisuuksia vaikuttaa yksittäisten pelaajien päätökseen lähteä urheilemaan Venäjälle, eikä pelaamista estetä lain puitteissakaan. Venäjä on käynyt helmikuun lopusta lähtien täysimittaista hyökkäyssotaa Ukrainassa.

”Jokainen pelaaja tekee omat päätöksensä. Jääpallopelaajat ovat muiden joukkuelajia harrastavien pelaajien tapaan vapaita siirtymään seurasta toiseen, eikä meillä ole oikeuksia puuttua yksittäisten pelaajien sopimusasioihin”, Parviainen sanoo.

Liitto pystyy kuitenkin estämään pelaajan maajoukkuepelit.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat