Suomi-kentille palannut Roman Eremenko puhui ensi kertaa kokaiinikärystään: ”Ehkä olisin Barcelonassa, jos ei olisi tapahtunut”

Kapteeni Sakari Mattila ja valmentaja Teemu Kankkunen joutuivat suihkuun ensimmäisellä puoliajalla. Tasainen ottelu kääntyi hölmöilyn jälkeen Interille.

Roman Eremenko oli HIFK:n avauskokoonpanossa, kun seura hävisi maanantaina FC Interille. Eremenko vaihdettiin kentältä 64. minuutilla. Ottelun jälkeen hän kertoi medialle lähes kuuden vuoden takaisesta kokaiinikärystään.

1.8. 20:03 | Päivitetty 1.8. 21:27

HIFK–FC Inter 0–3

Sarjapaikastaan ja koko olemassaolostaan taistelevan Helsingin IFK:n pelit jatkuivat murheellisissa merkeissä, kun turkulainen FC Inter haki täyden pistepotin Töölön Bolt-areenalta. IFK hävisi Roman Eremenkon paluuottelun maalein 0–3.

35-vuotias Eremenko palasi kentille pitkän pelitauon jälkeen. Keskikentän taituri lähti edellisestä seurastaan FK Rostovista puolitoista vuotta sitten eli helmikuussa 2021.

”Oli raskasta. Hengästyin nopeasti, ja kun olimme vajaalla, hengästyin vielä enemmän. Silloin on vaikeaa näyttää osaamista, kun on hapoilla. Ei tässä auta muuta kuin treenata ja parantaa kuntoa”, hän sanoi Ruutu-palvelun välittämässä lehdistötilaisuudessa.

Eremenko asteli ottelun jälkeen suomalaismedian eteen ensimmäistä kertaa lähes kuuteen vuoteen. Hän on pysynyt vaiti loppuvuodesta 2016 lähtien. Kokaiinikäry toi Eremenkolle kahden vuoden pelikiellon ja päätti maajoukkueuran.

”Se tapahtui. Se oli iso tapahtuma. Kärsin. Kärsittiin koko perhe. Kyllähän se kasvatti tietenkin, mutta tässä ollaan. Ei voi muuttaa enää, mitä tapahtui”, Eremenko sanoi.

Dopingkäryn aikaan Eremenko pelasi Mestarien liigaa Moskovan TsSKA:n riveissä. Kun hänelle esitettiin tarkentava kysymys siitä, kokeeko hän joutuneensa luopumaan käryn takia urastaan, puuttui IFK:n päävalmentaja Mixu Paatelainen peliin.

”Mielestäni ei kannata alkaa vatvoa tätä. Nyt mennään eteenpäin ja keskitytään Hifkin asioihin”, Paatelainen sanoi.

”Kyllä mä mietin, että ehkä olisin Barcelonassa, jos [käryä] ei olisi tapahtunut.”

Eremenko halusi kuitenkin vastata.

”Kyllä mä mietin, että ehkä olisin Barcelonassa, jos ei olisi tapahtunut”, hän heitti.

”Tietenkin varmaan loppuelämän ajan tulee ajatuksia, että jos ja jos, mutta en voi muuttaa mitään. Se tapahtui.”

Paatelainen väisti aihetta jo aiemmin, kun häneltä kysyttiin, miten Eremenkon lähes kahden vuoden pelaamattomuus sekä taustalla ollut iso kohu ja pelikielto on käsitelty joukkueen kesken.

”Olen tosi iloinen siitä, että Roman on tullut meidän riveihin ja antaa kaikkensa tähän loppukauteen”, Paatelainen vastasi vastaamatta kysymykseen.

Kotimaisille kentille 17 vuoden tauon jälkeen palannut Eremenko pelasi Interiä vastaan 64 minuuttia.

”Oli ihan jännä alku, hyvät fiilikset. Päästiin vauhtiin, sitten saatiin punainen ja siihen loppui peli”, hän sanoi kokeneen kapteenin Sakari Mattilan ulosajoon viitaten.

Konkarin hölmöily oli jatkumoa Veikkausliigan kriisiseuran karmealle kaudelle.

Mattila näytti kurittomuuden mallia purnaamalla itselleen kaksi varoitusta ja suihkukomennuksen jo 23. minuutilla. Hän juoksi protestoimaan Interin keskialueen vapaapotkua kymmenien metrien päästä.

Mattila sai erotuomari Oskari Hämäläiseltä varoituksen, mutta ei malttanut pitää suutaan kiinni vaan jatkoi mussutustaan ja katseli toistamiseen keltaista korttia. Ulosajonsa jälkeen hän paiskasi kapteeninnauhansa tekonurmimatolle.

Tilanteessa näytettiin punaista korttia myös IFK:n vaihtopenkille, kun valmennustiimiin kuuluva Teemu Kankkunen puhui Mattilan tapaan itselleen kaksi varoitusta.

Koko episodi oli sanalla sanoen irvokas vapaapotkutuomiosta riippumatta. Putoamiskamppailuun ajautuneen seuran kapteeni ei yksinkertaisesti voi jatkaa avautumistaan varoituksen jälkeen ja puhua joukkuettaan alivoimalle.

IFK:n kannattajapääty kuittasi tilanteen haistattelemalla Hämäläiselle. Sama toistui ottelun jälkeen.

HIFK:n kapteeni Sakari Mattila (vas.) mussutti itselleen kaksi keltaista korttia ja ulosajon FC Interille tuomitun keskialueen vapaapotkun jälkeen. Kuvassa Mattila taistelee pallosta Interin Matias Tammisen kanssa.

Mattilan ulosajo käänsi tasaisissa merkeissä alkaneen kamppailun vieraille.

”Vaikka ei pitäisi sanoa mitään punaisesta kortista, niin kyllähän se tappoi meidät kotonaan. Se oli se käännekohta. Sitä voi pitää tekosyynä, mutta jos katsoi pelin, niin se oli käännekohta”, Eremenko arvioi.

”Mielestäni tässä oli loistavat mahdollisuudet aivan fantastiseen jalkapallo-otteluun. Se on sääli, että sitä ei pilannut kumpikaan joukkue eikä pelaajat”, Paatelainen lisäsi.

Inter teki avausmaalinsa 28. minuutilla, kun maalin edustalle noussut Juho Hyvärinen laukoi Petteri Forsellin rangaistusalueen kulmasta tarjoileman keskityksen maaliin vasurillaan.

”Juholta hyvä nousu siihen maaliin. Se on aika pitkä juoksumatka, minkä hän tekee siinä. Kyllä minä syötän, jos tekee liikkeen”, Forsell sanoi ensimmäisen puoliajan jälkeen Ruutu-palvelun haastattelussa.

Huonosti sijoittunut puolustaja Guillermo Sotelo saa ottaa osuman piikkiinsä. Hyvärinen upotti pallon helsinkiläismaaliin luvattoman helposti Sotelon edestä.

Toisen maalinsa Inter teki komean seinäsyöttökuvion päätteeksi ensimmäisen puoliajan lopussa. Ruxi ja Tommi Jyry sahasivat IFK:n puolustuksen kappaleiksi, ja Aleksi Paananen laukoi pallon maaliin.

Jyry viimeisteli loppulukemat 57. minuutilla. Hän nousi rauhassa keskialueelta IFK:n päätyyn ja laukoi kuljetuksensa päätteeksi pallon verkkoon maalivahti Ramilson Almeidan alta.

IFK pelaa seuraavan ottelunsa ensi viikon maanantaina FC Lahden vieraana. Mikäli puolustuspeli on silloinkin yhtä heikkoa, ei tuomisina ole Lahdesta pistettäkään.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat